Potentialul Turistic al Orasului Falticeni

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Cap I. Notiuni Generale ,Repere istorice si Obiective turistice 
Introducere 
1.1 Asezarea geografica si relieful 
1.2 Clima 
1.3 Aerul 
1.4 Apa 
1.5 Spatii verzi si terenuri sportive 
1.6 Repere istorice 
1.7 Obiective turistice 
1.8 Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Conf.universitar.dr : Ioan Iosep Student : 
Introducere
Falticeni este un municipiu din judetul Suceava, in nord-estul Romaniei. La recensamantul din anul 2011, localitatea avea o populatie de 24.619 locuitori, fiind al doilea centru urban ca marime al judetului. A fost declarat municipiu in anul 1995, impreuna cu alte 2 localitati din judetul Suceava: Radauti si Campulung Moldovenesc. Inainte de reforma administrativa din anul 1950 a fost resedinta fostului judet Baia. Falticeni se remarca prin numarul ridicat de oameni de cultura si oameni de stiinta romani care s-au nascut, au locuit, au studiat ori au creat in acest oras.
Rezultatul dezvoltarii sale, turismul este datorat de potentialul sau complex, atat natural cat si antropic, ce are implicatii profunde asupra dinamicii economiei si societatii, asupra relatiilor redate prin imaginea ce o creaza atat pe plan intern dar mai ales extern, la nivel de stat, regiune, zona, localitate. 
Turismul se situeaza in prezent printre cele mai de seama componente ale economiei mondiale, participand cu aproape 12 % la realizarea produsului mondial brut, cu circa 8 % la ocuparea fortei de munca, fiind cel mai important capitol al comertului international si mobilizand circa 11 % din cheltuielile de consum ale populatiei. Cu toate acestea, nu pot fi neglijate efectele negative generate de dezvoltarea sa necontrolata si necorelata, mai ales, asupra nivelului socio-cultural si de mediu. Eforturile pe care le angajeaza si efectele pe care le induce, determina interesul tarilor, autoritatilor guvernametale si locale, agentilor economici, tot mai intens, fata de fenomenul turistic, justifica preocuparile pentru cunoasterea caracteristicilor sale, a factorilor dati de activitatea si serviciile din domeniu prin durabilitate dar mai ales printr-o dezvoltare mai acerba.
Din marea diversitate a problemelor pe care le implica organizarea si desfasurarea turismului, domeniu complex, ce se datoreaza de fapt unei abordari complexe, demersul nostru le-a retinut doar pe cele considerate fundamentale pentru intelegerea impactului sau in dezvoltarea economica, intr-un studiu de caz realizat pe municipiul Falticeni si partea SE a judetului Suceava.
Date istorice:
Prima atestare scrisa este din 15 martie 1490, cand vistiernicul Isac a cumparat satul Fulticenii de pe Somuz de la Neacsa, fiica lui Hanea, cu 200 de zloti taranesti. A doua atestare documentara dateaza din data de 12 martie 1554, cand Alexandru Lapusneanu a daruit mosia cu acelasi nume Manastirii Moldovita. Ca oras, Falticeniul a luat fiinta, conform insemnarilor dascalululi Vasile de pe Cazania de la biserica Falticenii-Vechi, in anul 1779, iar conform Condicii Visteriei Nr. 23 din 1824, in anul 1772.
Din anumite cercetari se spune ca orasul a existat inainte de data hrisovului domnesc din 8 august 1780. Satul Folticeni este mentionat in documente din 1490 si 1550, cand voievodul Alexandru Lapusneanu scrie ca satul si terenul aferent apartin Manastirii Moldovita.
Oficial, asa cum reiese din hrisovul dat de domnitorul Constantin Moruzi, orasul a luat fiinta la 8 august 1780 pe mosia Soldanesti a stolnicului Ionita Basota. Asezarea este mult mai veche, asa cum sustine si Artur Gorovei, deoarece vechimea ei se confunda cu vechimea satului Falticenii-Vechi despre care vorbesc documentele din secolul al XII-lea 
Orasul s-a numit, la inceput, Targul Soldanesti sau Targul Somuzului, iar prin anaforaua din 29 martie 1826, emisa de catre domnitorul Ionita Sandu Sturdza, Targul Falticeni, unde, dupa 1775, de cand Austria a ocupat nordul Moldovei, numit apoi Bucovina, s-a stabilit si prefectura noului tinut Suceava, dupa ce mai intai fusese la Radaseni.Numele se trage, dupa parerea istoricilor Ion Bogdan, Nicolae Iorga si Mihai Costachescu, de la Stan Pantece, numit si Foltic, proprietarul mosiei si satului Falticenii Vechi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Orasului Falticeni.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!