Porturile Americii Anglo Saxone De La Oceanul Pacific

Extras din referat Cum descarc?

Fatada Americii anglo- saxone la Oceanul Pacific ofera conditii naturale favorabile amplasarii de porturi si infrastructuri necesare activitatilor comerciale si portuare.
Majoritatea porturilor au aparut tarziu dupa marile descoperiri geografice si, mai ales, dupa colonizarea regiunilor vestice. Dintre cele mai importante porturi mentionam complexele portuare San Francisco- Oakland, Los Angeles- Long Beach- Newport (SUA) si Vancouver (Canada). Aceste porturi au restranse legaturi in deosebi cu porturile japoneze si asiatice, dar si cu porturi latino- americane si australiene.
Vancouver- oras port in Canada occidentala, situat la stramtoarea Georgia, in fata insului Vancouver, la 49 17 LN 123 7 Lg. V., in provincia Columbia Britanica.
Orasul beneficiaza de o excelenta pozitie geografica, iar dupa 1890 a fost conectat la reteaua feroviara fiind punctual vestic terminus al liniei transcanadiene, constituind debuseul pentru valorificarea bogatelor resurse naturale. Orasul Vancouver cu o populatie de 1. 602. 502 loc.
este un important centru economic al Canadei.
In cadrul complexului portuar se detasaza porturile Lillovet, New Westminster, North Vancouver, port Moody, Port Coquitlam, Stevenson s. a. Structura traficului de marfuri demontreaza ponderea la export a produselor industriale, minereuri, produse alimentare si import a unor marfuri coloniale sau industriale complementare. Este un port cu caracter industrial, deservind un vast spatiu geografic.
Porturile SUA la Oceanul Pacific: Port Angeles, Eureka, San Francisco, San Jose, Ankorage, Monterey, Santa Barbara, Los Angeles, San Diego.
San Francisco- un veritabil complex urban si portuar situat in statul California, pe coasta Oceanului Pacific in partea exterioara a golfului omonim, la sud de stramtoarea Golden Gate, la 37 48 LN si 122 24 Lg. V. In conurbatia San Francisco sunt incluse orasele din apropiere: Oakland, Richmond, Berkely in nord si Palo Alto, South San Francisco, San Mateo si Redwood City in sud. In present conurbatia are o populatie de 6. 253. 311 loc.
Orasul a aparut relativ tarziu, pana in anul 1848 a apartinut Mexicului, dupa care beneficiind de un complex de factori de mare favorabilitate economica, orasul San Francisco cunoaste o dezvoltare exceptionala. Aceasta uriasa conurbatie se caracterizeaza prin functiile sale industriale, comerciale, financiare si culturale.
Complexul portuar este format din San Francisco, Oakland, Richmond, Redwood City si alte porturi mai mici.
Portul San Francisco, accesibil prinm stramtoarea Golden Gate, situat pe tarmul vestic al golfului, cuprinde peste 100 de cheiuri cu o lungime de 30 km, iar adancimea apei in rata portului este cuprinsa intre 10 si 12 m.
Portul Oakland- strans legat de portul San Francisco, are cheiuri amenajate de 22 km lungime, iar adancimea apei este cuprinsa intre 8, 50- 11, 50 m.
Portul Richmond- se afla la nord de Oakland, este un port industrial datorita derularii unor materii prime si ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Porturile Americii Anglo Saxone De La Oceanul Pacific
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!