Portul Odessa

Extras din referat Cum descarc?

Portul Odessa este situat in nord-vestul Marii Negre si mai este numit si poarta tarii. Este cel mai mare port Ucrainian din cele sase de la Marea Neagra. Are o populatie de 1, 030, 000 si este un important centru al industriei, culturii, stiintei si turismului. Odessa este fondata in 1794 ca o cetate navala rusa.
Odessa s-a dezvoltat ca un port comercial, exportator de cereale pe parcursul secolului al XIX-lea. Aceasta prosperitate, de asemenea, faciliteaza si dezvoltarea sa culturala. O ramura importanta a economiei regiunii este transportul. Porturile fluviale si maritime importante, cai ferate si conducte de petrol. Odessa a fost un port liber intre anii 1819-1859, atribuit orasului de catre tarina Ecaterina cea Mare. Acest status a fost anulat de regimul sovietic ceea ce a dus la incetinirea dezvoltarii orasului. In anul 2000 este declarat port liber si zona economica libera timp de 25 de ani. Astazi fiind un oras in plina expansiune In partea inferioara a scarilor Potemkin (simbolul intrarii de gala in orasul Odessa) se afla digul de forma unui vas de pasageri reprezentand complexul garii maritime. Constructia are dimensiuni impresionante, lungimea debarcaderului fiind de peste un km, astfel este posibila acostarea simultana a mai multor vase mari de pasageri. Biserica Sfantul Nicolae este situata pe fundalul garii maritime, acesta fiind un ocrotitor al calatorilor, navigatorilor si copiilor.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Portul Odessa
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!