Poluarea Atmosferica

Extras din referat Cum descarc?

Poluarea Atmosferei - fenomenul de poluare atmosferica
Poluarea consta in impuruficarea atmosferei, apelor subterane, a celor subterane si a solului cu diferite substante.Reprezinta una din problemele fundamentale ale umanitatii si este cosecinta ruperii echilibrului ecologic dintre om si natura. 
Acest fenomen de poluare a atmosferei este intr-o continua crestere. In ultimii 200 ani industrializarea globala a dereglat raportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic.Arderea carbunelui si a gazului metan a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si alte gaze ,mai ales dupa sfarsitul secolului trecut cand a aparut automobilul . Dezvoltarea agriculturii a determinat acumularea unor cantitati  mari de metan si oxizi de azot in atmosfera. Se estimeaza ca poluarea atmosferica contribuie anual la aproximativ 120.000 de decese in SUA. In fiecare an dezvoltarea industriei genereaza miliarde de tone de materiale poluante. 
Poluarea mediului inconjurator are loc pe mai multe cai .Astfel poluarea poate fi : naturala,artificiala,chimica,fizica,biologica.
Factorii care contribuie la poluarea naturala sunt:
-ceata: este formata din picaturi de marime variabila.Daca diametrul lor nu depaseste 10 um picaturile se numesc mist(in engleza ceata fina ), iar daca este mai mare, se numesc fog (ceata deasa) .
-vaporii:sunt gaze care se condenseaza in conditii normale, de ex.: vaporii de apa.
-praful:provine din diviziunea materiei fine in particule aproape coloidale de 10-100 nm.
Alti factori de poluare si cei mai importanti sunt factorii artificiali(creati de om) :
-gazele-sunt substante care, in conditii normale (temperatura locala, presiune 1013 hPa) sunt in stare gazoasa, lichefiindu-se la temperatura joasa (condensare), de ex.: CO2, SO2, ozonul.
-fumul-este un amestec de particule solide si coloidale cu picaturi lichide. 
Factorii chimici contribuie si ei la poluarea aerului. Emisiile sunt substante eliberate in atmosfera de catre uzine. Aceste substante se raspandesc pretutindeni,cazand din nou sub forma de particule si mai fine decat poluarea atmosferica masurabila in locurile de emisie.
Cateva exemple de factori poluanti de origine chimica :


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Atmosferica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!