Poluarea Apei

Extras din referat Cum descarc?

Orice alterare fizica,chimica sau bacteriologica a apei peste o limita admisibila stabilita,inclusiv depsirea nivelului natural de radioactivitate produsa direct sau indirect,cu activitati umane care o fac improprie pentru o folosire normala
In scopurile pentru care e folosibila inainte de a deveni alterarea.
Definitia apei
Apa pura H2O  este combinatia chimica dintre H si O care la presiunea de 760 coloana  Hg si temperaturi cuprinse intre 0 si 1000 C se prezinta ca un lichid incolor,inodor si insipid;in strat
gros apa e usor colorata in albastru.
Apa pura nu exista in natura,dar proprietatile ei trebuie sa fie cunoscute deoarece in raport cu aceasta apa se stabileste calitatea apelor naturale.
Apa naturala contine impuritati dispersate sub forma de particule de natura minerala si organica,dizolvate sau in suspensie formand un sistem dispersat cu concentratie mica.
Substantele dizolvate au un grad de dispersie moleculara sau ionica formand soluti.Se gasesc dizolvate:
1)gaze(oxigen,azot,CO2);
2)substante minerale(cloruri,sulfati,bicarbonati de Na,K,Mg);
3)substante organice.
Electroliti-substante care se dizolva.Se desfac in ioni-particule ce poarta o sarcina electica pozitiva+(cationi) si particule cu sarcina electrica negativa-(ionioni).
Caracteristicile fizice
Mirosul apei naturale e mult sau mai putin intens.
-Apele subterane sunt inodore cu exceptia celor ce                                         
contin H2S daca apa vine in contact cu piritele in 
stratul acnifer.Apa are origine minerala si se elimi-
na usor prin ventilare.
Cand H2S e de origine organica acesta se separa 
greu din apa si prezenta lui se datoreaza  contac-
tului cu ape murdare,resturi organice sau dejectii.            
-Apele de suprafata mai ales cele statatoare au
miros datorita materiilor organice in curs de des-
compunere sau a substantelor chimice din ape 
uzate,industriale(fenol).Fenolii din apa pentru
alimentare daca nu vin in contact cu clorul intro-
dus pentru desinfectare se formeaza diclofenol
(foarte urat mirositor).Alaturi de fenoli sunt si
crezoli care in proportie de 1/ 2.000.000 dau apei 
miros urat.In apa lacurilor uleiurile secretate de 
anumite alge si protozoare in procesul de metabo-
lism pot da apei mirosuri puternice la concentratii 
mici(par aromatice),iar cand concentratia creste 
mirosul devine neplacut(ex:uleiul de asterionella-
alga diatomee cu miros de peste).Masurarea mirosului se face de persoane specializate cu simt olfactiv foarte dezvoltat,gradul de intensitate exprimandu-se de o scara aproximativa.
Gustul-apa pura chimic e fada.(Ex:apa de ploaie).Apele natu-
rale au gust placut cand concentratia e de 500mg/
dm3.
Apa are gust specific.
Dulceag-contine mult Ca si SO4;
Sarat-      ''          ''    NaCl,Na2,SO4   ;
Amar-     ''          ''    MgSO4 ,NaCl2 ;                          
Acidulat-''          ''    CO2 ;
Acru-     ''           ''    bicarbonat FeCl2;
Limite de percepere-Pentru NaCl 200mg/dm3 
Pentru FeCl2 0,35mg/dm                    Aprecierea gustului se face de un degustator experimentat; pentru o mai usoara apreciere se recomanda o incalzire la 25-
-35oC.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Apei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!