Poluarea Apei

Extras din referat Cum descarc?

Orice alterare fizica, chimica sau bacteriologica a apei peste o limita admisibila stabilita, inclusiv depsirea nivelului natural de radioactivitate produsa direct sau indirect, cu activitati umane care o fac improprie pentru o folosire normala Apa pura H2O este combinatia chimica dintre H si O care la presiunea de 760 coloana Hg si temperaturi cuprinse intre 0 si 1000 C se prezinta ca un lichid incolor, inodor si insipid; in strat Apa pura nu exista in natura, dar proprietatile ei trebuie sa fie cunoscute deoarece in raport cu aceasta apa se stabileste calitatea apelor naturale.
Apa naturala contine impuritati dispersate sub forma de particule de natura minerala si organica, dizolvate sau in suspensie formand un sistem dispersat cu concentratie mica.
Substantele dizolvate au un grad de dispersie moleculara sau ionica formand soluti. Se gasesc dizolvate: 2) substante minerale (cloruri, sulfati, bicarbonati de Na, K, Mg); 3) substante organice.
Electroliti-substante care se dizolva. Se desfac in ioni-particule ce poarta o sarcina electica pozitiva+ (cationi) si particule cu sarcina electrica negativa- (ionioni). Caracteristicile fizice Mirosul apei naturale e mult sau mai putin intens.
-Apele subterane sunt inodore cu exceptia celor ce contin H2S daca apa vine in contact cu piritele in stratul acnifer. Apa are origine minerala si se elimi- na usor prin ventilare.
Cand H2S e de origine organica acesta se separa greu din apa si prezenta lui se datoreaza contac- tului cu ape murdare, resturi organice sau dejectii. -Apele de suprafata mai ales cele statatoare au miros datorita materiilor organice in curs de des- compunere sau a substantelor chimice din ape uzate, industriale (fenol). Fenolii din apa pentru alimentare daca nu vin in contact cu clorul intro- dus pentru desinfectare se formeaza diclofenol (foarte urat mirositor). Alaturi de fenoli sunt si crezoli care in proportie de 1/ 2. 000. 000 dau apei miros urat. In apa lacurilor uleiurile secretate de anumite alge si protozoare in procesul de metabo- lism pot da apei mirosuri puternice la concentratii mici (par aromatice), iar cand concentratia creste mirosul devine neplacut (ex: uleiul de asterionella- alga diatomee cu miros de peste). Masurarea mirosului se face de persoane specializate cu simt olfactiv foarte dezvoltat, gradul de intensitate exprimandu-se de o scara aproximativa.
Gustul-apa pura chimic e fada. (Ex: apa de ploaie). Apele natu- rale au gust placut cand concentratia e de 500mg/ dm3. Apa are gust specific.
Dulceag-contine mult Ca si SO4; Sarat- NaCl, Na2, SO4; Amar- MgSO4, NaCl2; Acidulat- CO2; Acru- bicarbonat FeCl2; Limite de percepere-Pentru NaCl 200mg/dm3 Pentru FeCl2 0, 35mg/dm3 Aprecierea gustului se face de un degustator experimentat; pentru o mai usoara apreciere se recomanda o incalzire la 25- -35oC. Tulbureala apei-cand e lipsita de transparenta si ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Apei - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!