Poluarea Aerului în Canada

Extras din referat Cum descarc?

Canada este a doua tara a lumii ca extindere dupa Rusia si este marginita de Oceanul Arctic si Oceanul Pacific. Suprafata totala a tarii depaseste 9 milioane de km2, si este impartita in 6 fusuri orare.
Munti boreali, lacuri, fluvii, si preerii domina intinderea tarii. Nordul continental este incercuit de un vast arhipelag format cu 2,5 milioane ani in urma si incepand cu longitudinea 70 gasim numai munti inzepeziti. Spre vest putem vedea ghetarii Muntilor Stancosi, iar in est gasim cele mai multe orase, precum si atractia turistica cea mai importanta a tarii- Cascada Niagara.
Canada este specifica tarilor dezvoltate in ceea ce priveste importanta industriilor primare. Industria forestiera si extractiva de titei sunt doua dintre cele mai importante ramuri industriale din Canada. 
In ultimul secol, cresterea impresionanta a industriei producatoare, mineritului si a sectorului de servicii a transformat natiunea dintr-o economie eminamente rurala intr-una predominant urbana si industriala. Canada are depozite vaste de gaze naturale pe coasta de est si in vest, si o multitudine de alte resurse naturale care contribuie la independenta energetica.
Pe langa resursele energetice clasice, Canada are resurse imense in ceea ce priveste energia apei. Padurile intinse fac posibile functionarea marilor uzine de prelucrare a lemnului si dezvoltarea industriei de hartie si celuloza.
Canada este una dintre cele mai bogate tari in resurse de sol si subsol si are o economie dezvoltataa si diversificata.
Resursele naturale.
Canada are mari rezerve de minereuri de fier (peste 125 mld de tone, locul 2 pe glob), minereuri neferoase (plumb, zinc), metale pretioase (mai ales aur) si rare (uraniu). Acestora li se adauga zacaminte importante:
-carbune
-petrol
-gaze naturale.
Canada are si un fond forestier urias (aproape 400 mil ha), intinse pasuni naturale si terenuri arabile si unu dintre cele mai mari potentiale hidroenergetice de pe glob.
Industria
La sfarsitul secolului al XX-lea, Canada a ajuns unu dintre cei mai mari producatori mondiali de minereuri neferoase (zinc, locul 1, cupru, plumb), minereuri de fier, metale pretioase, gaze naturale. Productia de petrol este in crestere depasind deja 100 mil de tone. 
Industria prelucratoare, diversificata este concentrata in sud-est, zona fluviului Sf Laurentiu fiind una dintre cele mai puternice axe economice de pe glob, prin centrele:
Montreal
Toronto
Hamilton
Windsor.
Cu toate ca poluarea aerului in Canada nu este la fel de severa ca in alte zone din lume, inca poate fi o problema. De exemplu, partile de sud-est a Canadei de-a lungul Windsor-Quebec City coridorul din Ontario si Quebec, precum si de sud Nova Scotia sunt renumite pentru evenimente de tip, ploi acide si smog din lunile de vara (iunie, iulie si august).


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Aerului in Canada.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!