Poluanți ai calității aerului monitorizați în Spania

Extras din referat Cum descarc?

Poluanti ai calitatii aerului monitorizati in Spania
Principala cauza de poluare a aerului in Spania este cauzata de arderea incompleta a combustibililor fosili .  
Poluantii monitorizati in Spania sunt: dioxid de azot, particule in suspensie (PM10 si PM2,5), ozon, dioxid de sulf, monoxid de carbon, plumb, benzen.
Valori limita anuale ale concentratiilor de poluanti monitaorizati in Spania
Legislatia spaniola a stabilit valori limita din ce in ce mai stricte in timp pentru reducerea poluarii. Aceste nivele de concentratie mai mari decat limita legala au obligatia de a veni in acord cu epidemiologii, confirmand ca nici o concentratie de poluati nu poate fi considerat sigur pentru sanatate, pentru care se precizeaza un control mai strict.
Acasta reducere a valorilor limita pot fi vazute urmand evolutia in timp a valorilor limite anuale ale principalelor substante poluante.
Valoarea limita anuala pentru dioxid de azot (NO2):
Din grafic rezulta ca de la 1 ianuarie 2010 nu s-a mai depasit media anuala a concentariei maxime admise 40 ug/m3 pentru dioxid de azot (NO2). Anterior acestei date a fost utilizata o marja de toleranta de 16 ug/m3, iar de la 1 iauarie 2003 aceasta este in scadere cu 2 ug/m3 pentru a stabili obiectivul de 40 ug/m3. 
Valoarea limita anuala pentru pulberi in suspensie (PM10)
De la 1 ianuarie 2005, valoarea maxima anuala admisa pentru pulberi in suspensie este 40 ug/m3 . Acesta stabileste sa nu se depaseasca valoarea maxima de 50 ug/m3 mai mult de 35 de zile /an, incepand din 2005. Inainte de 1 ianuarie 2003 era folosita o toleranta de 4,8 mg/m3, care a scazut 1.6 mg/m3 anual pentru a atinge obiectivul de 40 mg/m3. 
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda o valoare limita anuala de 20 ug/m3.
Valoarea limita anuala pentru pulberi in suspensie (PM2,5)
Obiectivul anual pentru particulele in suspensie mai mici de 2,5 microni este de 25ug/m3, atat ca medie anuala pentru anul 2010, dar si ca limita obligatorie din anul 2015. 
Acesta stabileste si un raport de reducere a concentratiilor maxime admise de PM2,5 in statii de fond urbane inregistrate intre anii 2008-2010 si 2018-2020.
OMS recomanda, pentru a evita deteriorarea sanatatii umane ca limita sa fie de 10 mg/m3.
Pragul de informare si alerta pentru ozon (O3)
In ceea ce priveste ozonul, autoritatile locale ar trebui sa informeze publicul atunci cand sunt depasite pragurile sau cand se astepta sa fie depasite. Informatiile trebuie sa includa: valoarea depasita, zona de risc si masurile preventive. 
Pentru O3 pragul de informare ramane la 180 ug/m3 si pragul de alerta scade la 240 g/m.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluanti ai Calitatii Aerului Monitorizati in Spania.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!