Podișul Karnasuvata

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aici in partea nordica a podisului, in Oujda fiind in apropierea marii mediterane este o importanta fabrica de vapoare de transport marfa-Marrakarnas. Tot aici in zona de nord a fost descoperita de curand de cercetatorul chinez Ling Yan o importanta dovada istorica a faptului k pe acel taram au trecut triburi de tatari in trecerea lor spre cucerirea tarmului mediteranei. Aceasta pestera-Touyan-numita dupa numele celui care a descoperit-o, contine pe peretii de calcar numeroase pictograme ale unor triburi vechi ce dateaza din secolul XIV-i. Hr. Format acum 10000 de ani prin incretirea scoartei terestre acestpodis atinge altitudinea maxima in varful colinei Ifrana in sudul podisului in centrul Marocului. Aceasta altitudine este de 1432 m de la nivelul Marii Mediterane.

Locuitorii au reusit sa valorifice vanturile puternice din aceasta zona inalta a podisului infiintand centrale eoliene ce transmit peste 45% din enrgia electrica ce este consumata de intreaga tara. Fiind un taram bogat in resurse naturale locuitorii zonei trimit peste hotare importante cantitati de lemd de brad si de carbune de calitate superioara primind in schimb gaze naturale-resursa ce pe taramul marocului nu este foarte des intalnita.

Aici in mijlocul podisului campia inainteaza mai mult spre centrul acestuia formand o vale unde se gasesc importante centre culturale si domenii turistice ca Statuia lui Salafar, Muzeul de Sculptura in lemn-Ben-Tanger si importante zone de oameni unde este dezvoltat cultul religios crestin Adventist.

Se gasesc dovezi ce arata ca locurile au fost cutreierate de romani, insusi Stefan cel Mare a lasat un important documet ce atesta acest fapt-Ordinul cavalerilor morocani.

Un locuitor al acestei zone, Said al Korcer detine recordul Guiness Book la cea mai mare distanta parcursa la sarit in gol, fiind singurul supravietuitor al unei caderi in gol fara parasuta dintr-un avion aflat in zbor la 1200 de m altitudine, suferind doar rani minore si o rupere de coloana.

Suprafata acestui podis este de 150. 000 km patrati, iar densitatea populatiei este de doar 20, 4 locuitori pe km patrati, avand capitala la Rabat, Marocul este o tara foarte diversificata in ceea ce priveste relieful in ciuda suprafetei relativ mici a acestei tari.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Podisul Karnasuvata
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
385 cuvinte
Nr caractere:
2 191 caractere
Marime:
8.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Predat:
la gimnaziu
Sus!