Planul Orașului Deva

Extras din referat Cum descarc?

Deva este situata pe malul stang al Muresului, la 187 m altitudine, la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca. Desi prima atestare a Devei dateaza din 1269, numeroase vestigii, in mare parte conservate la Muzeul Judetean Hunedoara, demonstreaza ca localitatea dateaza din neolitic, din epoca pietrei slefuite. Toate celelalte epoci istorice care s-au succedat sunt bine reprezen-tate pe acest teritoriu, dovada fiind numeroasele vestigii din epoca bronzului, a civilizatiei daco-romane si a epocii prefeudale ce a urmat retragerii aureliene.
Deva este un oras situat in partea centrala a Judetului Hunedoara, situat intre Muntii Apuseni si Muntii Poiana Rusca, de partea stanga a Raului Mures, avand o latitudine de 22, 9 Est, longitudine Nordica de 45. 9 si o altitudine de 187 de metrii.
Clima Municipiului Deva este temperata, temperatura medie a verii de 21 grade Celsius, temperatura medie a iernii fiind de 1 grad Celsius. Relieful este deluros cu soluri acide si foarte acide. Vegetatie aste constituita de agricultura si silvicultura.
Resurse naturale: Principalele resurse naturale sunt constituite din: minereuri feroase, minereul complex, lemn, fructe de padure, plante medicinale, cariere de piatra si talc. Populatia: Populatia Devei este de aproximativ 70. 000 de locuitori, pe o suprafata de 7654 km patrati, suprafata Municipiului Deva reprezinta aproximativ 3, 2 % din teritoriul Romaniei. Orasul dispune de 25. 500 locuinte din fond privat si 5. 500 din fond de stat, un spital judetean, 5 dispensare scolare, un dispensar sportiv, 3 policlinici, 23 de farmacii, 29 dispensare medicale si un sanatoriu TBC. In Municipiul Deva functioneaza 10 licee, 5 scoli profesionale, 5 scoli postliceale, 2 scoli de maistrii, 6 scoli generale, 12 gradinite, 1 cresa, 2 centre de plasament.
Economia: Desi in localitatea Deva a existat o puternica industrie bazata pe sectorul minier (utilaje necesare minereului si confectii metalice), in prezent intreprinderile, in mare parte, si-au inchis portile sau se afla in faza de privatizare, datorita restructurarii acestui sector sub directa indrumare a Fondului Proprietatii de Stat, care gestioneaza si incearca restabilirea lor prin restructurare si privatizare.
Intr-o continua dezvoltare se afla sectoare ce sunt reprezentate de firme private, cum ar fi prelucrarea lemnului, materiale de constructii, industria alimentara (panificatie si prelucrarea carnii), servicii de transport marfa si calatorii. Functiile orasului: 1. Circulatia rutiera Municipiul Deva este strabatut de o retea de drumuri care leaga intre ele localitatile principale. Reteaua de drumuri este in general bine intretinuta, lega- tura intre toate centrele comunitatii realizandu-se pe drmuri asfaltate.
Este strabatut de drumul european E 68, care strabate Tara de la Arad Deva Orastie Sibiu Brasov Bucuresti si drmul european E 69 care face legatura intre Deva si Oradea ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Planul Orasului Deva
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!