Piramidele

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Piramidele de la Giseh erau morminte colosale pentru regii Egiptului. Ele au fost construite cu peste 4500 de ani in urma, din pietre cioplite cu mana si rostogolite de echipe de sclavi.

Cele trei piramide de la Giseh, de la periferia orasului modern Cairo, sunt cele mai cunoscute si mai impresionante lucrari de constructie din Egiptul antic. Forma si structura lor sunt impletite cu credintele religioase ale vremii. Egiptenii credeau ca este un lucru esential sa isi ia averile lumesti cu ei in viata de apoi, iar aceste piramide, ca multe altele din Egipt, au fost construite pentru a-i proteja pe regi si averile lor. Exista multe teorii despre motivul exact al construirii unor morminte in forma de piramida, dar se pare ca ele reprezentau razele soarelui stralucind printre nori pe Pamant, permitand faraonului sa se transporte in regatul sfant al zeului Soare.

Dimensiunile piramidei de la Giseh ( inalta de 147m de la baza pana la varf ) si interioarele cu o costructie complicata fac ca ea sa fie considerata una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

Prima mare piramida din piatra construita in Egipt a fost conceputa de Imhotep, ministrul principal si arhitectul regelui Zoser, in jurul anului 2700i.Hr. Ea a fost costruita la Saqqara, la sud de Giseh, si este o piramida in trepte. Primele morminte au fost simple structuri dreptunghiulare asemanatoare cu niste blocuri. Imhotep a dus costructia mormintelor la noi inaltimi dezvoltand blocul dreptunghiular intr-o serie de cinci trepte ridicandu-se la o platforma aflata la 62 de metri de la sol. Ea are 125 de metri de la est la vest, 109m de la nord la sud, iar camera mormantului se afla la peste 27 de metri sub nivelul solului si este legata de celelalte a 11 membri de familie printr-o serie de coridoare si galerii ce formeaza tunele prin piatra. Piramida in trepte a lui Imhotep este una dintre cele mai vechi cladiri egiptene construite din piatra; cladirile anterioare erau construite din lemn, trestie si caramizi arse la soare. Priceperea lui Imhotep era atat de admirata incat mai tarziu egiptenii l-au zeificat, iar grecii l-au identificat cu Asklepios, zeul medicinei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piramidele.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
891 cuvinte
Nr caractere:
4 685 caractere
Marime:
4.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
monuente, constructii, obiectiv turistic
Predat:
la liceu
Sus!