Parcurile naționale

Extras din referat Cum descarc?

Mediile naturale, nemodificate de om, sunt tot mai restranse pe Terra. In asemenea conditii a aparut, in mod firesc, problema conservarii mediului natural sau a celui putin modificat de om. Ea se realizeaza prin masuri menite sa asigure pastrarea si, in anumite cazuri, ameliorarea calitatii mediului.
Parcurile nationale sunt locuri unice, de pamant sau de apa dintr-o tara stabilite de catre guvern pentru a proteja ecosistemul, specii de plante si animale, cascade in lant, formatiuni geologice sau locuri istorice si arheologice.
Parcurile nationale sunt amenajate si pentru recreerea publicului, oferind locuri exceptionale unde vizitatorii pot admira viata salbatica si se pot bucura de imprejurimi.In general aceste locuri protejate sunt in afara zonei de vanatoare, extragerii de gaze naturale, mineritului si a altor activitati de exploatare a resurselor. Cateva parcuri comemoreaza evenimente istorice importante ca de exemplu: Parcul National Militar Gettysburg creat in anul 1895 in Pennsylvenia in memoria razboiului civil american.
In prezent, exista peste 2000 de parcuri nationale, intr-un numar de peste o suta de tari, insumand in jur de 380 milioane de hectare. Suprafetele lor variaza de la numai cateva hectare la milioane si chiar zeci de milioane de hectare.
Printre cele mai intinse asemenea arii protejate se inscriu: Groenlanda (97 milioane de hectare), Wood Buffalo (4,5 milioane de hectare), Gates of the Arctic (3,36 milioane de hectare), in America de Nord, Kalahari-Gemsbok, Etosha, Kafue (fiecare avand peste 2 milioane de hectare), in Africa etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Parcurile Nationale.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!