Pamantul

Extras din referat Cum descarc?

La ce distanta este fata de Soare? S-a format acum 4, 5 miliarde de ani odata cu intregul sistem solar. Este singura planeta cunoscuta in univers pe care exista viata. Este a cincea mare planeta in sistemul nostru solar, este a treia planeta de la Soare si se roteste la o distanta medie de 149. 680. 000 km de Soare.
Cum ii arata suprafata? Din spatiu arata ca o lume albastra de apa pentru ca 70% din suprafata Pamantului este acoperita cu apa. 97% din acesta apa este apa sarata a oceanelor si numai 3% este apa dulce. Este acoperit cu munti, vulcani, lacuri, rauri si oceane. Cel mai inalt punct de pe Pamant este muntele Everest, care are 8. 850 m si este aflat la granita dintre Nepal si China.
Cat dureaza un an? Pamantul se roteste in jurul Soarelui in 365 de zile si z zi, de aceea, la fiecare 4 ani, luna februarie are 29 de zile in loc de 28. Cum ii este atmosfera si temperatura? Atmosfera Pamantului este un amestec de gaze. Contine 78% azot, 21% oxigen si 1% alte gaze, are o grosime de 1. 600 de km si cantareste 5. 700. 000. 000. 000. 000 tone. Temperatura pe Pamant este intre -52C si +58C. Care este structura Pamantului? Pamantul este compus din mai multe straturi: crusta care contine partea de la suprafata, pamantul si oceanele. Crusta este groasa de 4 km sub ocean si 40 de km pe continente. Cea mai mare temperatura in adancime este de 870 C. Urmatorul strat este mantaua si oamenii de stiinta cred ca este un strat gros de 2. 900 km facut din roci dure si in care temperatura este intre 800 C si 2. 200 C. Al treilea strat este nucleul exterior gros de 2. 250 km facut din fier si nichel lichid cu o temperatura intre 2. 200 C si 5. 000 C. Ultimul strat este nucleul care incepe de la 5. 150 km de la suprafata pamantului, are 1. 300 km grosime si oamenii de stiinta cred ca este facut din fier si nichel solid.
Ce este stratul de ozon? Ce este Efectul de sera? Ozonul se formeaza in atmosfera inalta a Pamantului din cauza radiatiei ultraviolete solare. Stratul de ozon protejeaza suprafata Pamantului de radiatiile ultraviolete solare, lipsa lui ar insemna sfarsitul vietii pe Pamant!
EFECTUL DE SERA este incalzirea atmosferei Pamantului din cauza ca anumite gaze, ca dioxidul de carbon si monoxidul de azot impiedica racirea portiunii de pe Pamant unde este noapte. Acelasi fenonomen a dus la temperaturile de sute de C de pe Venus, unde atmosfera este alcatuita aproape exclusiv din dioxid de carbon.
Efectul de sera poate fi stopat prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon si prin reimpaduriri, plantele absorbind dioxidul de carbon si transformandu-l in lemn Ce sateliti naturali are? Are un satelit natural, Luna si sute de sateliti artificiali confectionati de om folositi pentru comunicatii, la determinarea vremii, pentru observatii astronomice si pentru uz militar.
Ce este axa pamantului? Axa Pamntului este o linie imaginara care trece chiar prin centrul pamantului si in jurul caruia se roteste el. La capatul acestei linii sunt cei 2 poli: ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Pamantul - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!