Padurea

Extras din referat Cum descarc?

Padurea a reprezentat din totdeauna pentru om o bogata si inepuizabila sursa de materii prime, care i-au adus, in decursul mileniilor, servicii dintre cele mai diferite, chiar vitale.
In orasele tarii noastr, ca si in alte orase ale lumii, odata cu cresterea numerica a populatiei, cu dezvoltarea vertiginoasa a constructiilor de locuinte, a industriei, a stiintei si tehnicii, a instalatiilor de transport, nevoile de recreare in mediul natural devin din ce in ce mai mari. Aceasta o dovedesc sutele de mii de oraseni care, la sfarsit de saptamana parasesc orasul si cauta sa evadeze temporar in mijlocul naturii, mai ales in padurile care le pot oferi acea ambianta de frumusete, liniste, odihna, reconfortare de care omul citadin are atata nevoi.    
1. Notiunea de fond forestier national si componenta acestuia
Fondul forestier national cuprinde toate padurile, terenurile destinate impaduririi, cele care servesc nevolior de cultura, productie ori administratie silvica, iazuriile, albiile, paraiele, precum si terenurile neproductive, inclusiv in amenajamentele silvice, indiferent de natura dreptului de proprietate ( art.1 din Codul silvic) 
Componenta cea mai importanta a fondului forestier national o constituie padurea. Padurea este definita de lege ca fiind terenul acoperit cu vegetatie forestiera cu o suprafata mai mare de 0.25 ha (art.2 din Codul silvic).
2. Marimea fondului forestier national
Padurile ocupa pe glob o treime din intinderea uscatului : din 11.337 mil.ha suprafata uscata  a globului terestru, 3.779 mil ha. sunt terenuri forestiere : Europa 31,7 %, Africa 23,1%, America de Nord 31, 9%, America Centrala 23,9%, America de Sud 53,1%, Rusia 41,1 %, Asia 19.8% Zona Oceanului Pacific 17,8 %.
In Romania , suprafata impadurita este de 6.337.000 ha, reprezentand 26,4% din teritoriul tarii. Aceste paduri se caracterizeaza printr-o repartitie neechilibrata : 67% la munte, 25% la deal, 8% la campie. Cele mai mari procente de impadurire pe judete se intalnesc in judetele Suceava, Gorj, Valcea etc. Judetele cu cele mai scazute suprafete impadurite sunt : Constanta, Dolj si Botosani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Padurea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!