Orogenul Hymalaian

Extras din referat Cum descarc?

GENERALITATI
Sunt munti tineri, formati in orogeneza alpina. Versantii sudici sunt alcatuiti din conglomerate si gresii, iar cei nordici din gnaisuri, granite, sisturi cristaline si filite. Muntii cei mai inalti din lume cu varful Everest au luat nastere prin ciocnirea placii tectonice indiene cu placa asiatica a podisului Tibet, fiind munti de incretire si prin suprafata si inaltimea lor mare, fiind acoperiti tot timpul anului cu zapada, aceasta zona rece, in contrast cu aerul cald de pe coasta pacificului contribuie la formarea musonului.
FORMAREA MUNTILOR HIMALAYA
Muntii Himalaya sunt cunoscuti ca 'munti tineri'. Tineri pt ca au fost formati relative recent in istoria Pamantului, in comparatie cu lanturile muntoase mai vechi cum sunt muntii Aravallis din India si Appalachian din SUA. Sunt cunoscuti ca munti de incretire deoarece lantul muntos se intinde pe o lungime de 2500km intr-o serie de cute sau incretituri paralele.
FORMAREA MUNTILOR HIMALAYA
Teoria acceptata despre formarea muntilor Himalaya a inceput sa ia forma in anul 1912 cand meteorologul german Alfred Wegener a dezvoltat propria Teorie a Derivei Continentelor. Potrivit lui Wegener, Pamantul a fost compus din o serie de placi gigantice numite placi tectonice. Pe aceste placi se afla continentele si oceanele Pamantului. Continentele se stiau a fi format o masa intreaga la un moment dat in timpul geologic. Din aceasta masa unica, continentele de azi au 'migrat' unul fata de altul pe o perioada de milioane de ani. 
FORMAREA MUNTILOR HIMALAYA
Noi vom incepe relua povestea de acum 250 milioane de ani. In acest timp, tot uscatul forma un singur super continent numit Pangea, ce era inconjurat de un ocean imens. Acum aprox 200milioane de ani (Permianul mijlociu) o mare intinsa se intindea de-alungul ariei latitudinale in present ocupata de muntii Himalaya. Aceasta mare a fost numita Tethys. In jurul acestei perioade supercontinentul Pangea a inceput sa se rupa gradual in diferite mase de uscat sis a se deplaseze in diferite directii


Fisiere in arhiva (1):

  • Orogenul Hymalaian.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!