Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Maramures

Cuprins referat Cum descarc?

I- Consideratii generale
II- Elemente de favorabilitate in aparitia si dezvoltarea turismului (cadrul natural, istoric si social)
III- Analiza componentelor activitaii de turism (resurse turistice si structura de primire)
IV- Valorificarea spatiului turistic 
V- Produsul turistic: strategii de promovare (analiza Swot) si strategii de dezvoltare a activitatii turistice)
VI- Concluzii si bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

I- Consideratii generale
Judetul Maramures este asezat in extremitatea nord vestica a Romaniei, la granita cu Ucraina, in apropierea paralelei 47'55" latitudine nordica si a meridianului 23'55" longitudine estica, deci foarte aproape de centrul geografic al Europei. Judetul Maramures se invecineaza la Nord cu Ucraina; la Est cu judetul Suceava; la Sud cu judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Salaj; iar la Vest cu judetul Satu Mare. Suprafata totala: 6304,4 kmp, reprezentand 2.6% din teritoriul tarii, fiind situat pe locul 15 ca suprafata intre judetele Romaniei. 43% din suprafata totala o constituie zona de munte (M-tii Rodnei, Gutai, Tibles, Maramuresului); 30% dealuri, podisuri, piemonturi; 27% depresiuni si ses (Depresiunea Maramures, Campia Somesului). Populatia totala a judetului este de 515.648 locuitori, ceea ce reprezinta 2,6% din populatia totala a tarii, respectiv situarea pe locul 17 ca numar de locuitori intre judetele tarii. 
Din punct de vedere al culturii traditionale, actualul judet este alcatuit din patru zone (etno-folcorice) distincte: Tara Chioarului, Tara Lapusului, Tara Maramuresului (jumatatea de nord-est a Maramuresului Istoric) si Tara Codrului (partea de sud-vest), la care se adauga Zona Metropolitana Baia Mare.
Figure 1
II- Elemente de favorabilitate in aparitia si dezvoltarea turismului
Cadrul natural
Relieful este predominant muntos, in general accidentat, inaltimile variind intre 200 m in depresiuni si 2.300 m pe culmile muntilor (care reprezinta prin excelenta 3/4 din teritoriu). Are aspectul unui larg amfiteatru natural. Depresiunea Maramuresului este inconjurata de munti in totalitate, la sud- vestul ei aflandu-se muntii vulcanici Oas, Gutai si Tibles, la est Muntii Maramuresului si la sud-est Muntii Rodnei, cu creste ascutite si prelungi, abrupturi impunatoare si vai pitoresti. Mai cuprinde parti din Subcarpatii Transilvaniei, Podisul Somesan, Dealurile vestice; Aproape 50% din regiune este muntoasa, aici gasindu-se cel mai inalt varf muntos din Carpatii Orientali: Pietrosu (2303m). Patru lanturi muntoase distincte separa Moldova de Transilvania. De la NV la Est, Muntii Gutai, Tibles si Rodna separa Maramuresul istoric de restul regiunii, iar muntii Maramuresului formeaza o legatura naturala si politica cu Ucraina in NE.Zona montana apartinand Carpatilor Orientali reprezinta 43%, zona colinara (dealuri, podisuri si piemonturi) circa 30%, iar zona joasa (depresiuni, lunci si terase) restul de 27% din suprafata judetului. Principalele unitati montane sunt: Muntii Rodnei (cei mai inalti), Muntii
Maramuresului si lantul vulcanic Ignis-Gutai-Tibles. 
Clima
Clima este diferentiata, in functie de diversitatea formelor de relief, temperat continentala, cu vanturi din directia sud-vest si sud-est; 275 de zile dintr-un an au valori pozitive de temperatura; precipitatiile atmosferice sunt printre cele mai ridicate din tara, circa 70% din zonele judetului primesc intre 900-1000 mm precipitatii pe an. Cursurile de apa brazdeaza ca un paienjenis, de la Tisa cu afluentii sai: Viseu (cu Cisla, Vaser, Ruscova), Iza (cu Mara, Ieud, Botiza), ce taie depresiunea printr-o vale larga marginita de terase, la Somesul din sud, cu afluentii: Lapus, Barsau, precum si izvoarele cu apa minerala: Borsa, Craciunesti, Breb, Botiza. Hidrografia este intregita de lacuri naturale glaciare situate in muntii Rodnei si Gutaiului, de cele cu sare de la Ocna Sugatag si Costiui, precum si de amenajarile de la Stramtori-Firiza, cu circa 18 milioane mc apa pentru alimentarea municipiului Baia Mare, si de cele de la Runcu-Brazi-Firiza proiectate pentru 30 milioane mc apa care vor fi sursa de aprovizionare pentru zonele Baia mare si Sighetu Marmatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Maramures.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!