Obiective turistice Viena

Extras din referat Cum descarc?

Obiective turistice Viena
Catedrala Sf Stefan - Stephansdom.
Catedrala Sf Stefan a supravietuit multor razboaie si a devenit simbolul libertatii Vienei. Cladirea in stil gotic a fost construita in anul 1147 dar acoperisul sau din tigla sub forma de diamant a fost adaugat in anul 1952. 
Catedrala Sf Stefan a fost subiectul multor carti, poze si studii. Unicitatea catedralei precum si multitudinea de detalii fac din catedrala Sf Stefan, o comoara a arhitecturii. Altarele, arcadele, turnurile, imaginile: fiecare detaliu are scopul si istoria sa. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci in anul 1683. Clopotul rasuna in fiecare an in oras anuntand venirea Anului Nou. Catedrala Sf Stefan a fost de cateva ori distrusa de foc spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Dar pentru ca toata lumea a dat o mana de ajutor, catedrala a fost reconstruita in doar sapte ani: emblema Austriei si simbolul identitatii austriace a renascut inca o data din cenusa sa. 
Cu aproape trei milioane de vizitatori pe an, Catedrala Sf Stefan este atractia numarul unu in oras. Puteti urca si pe catedrala: turnul sudic sau turnul nordic (Pummerin). 
Pana in varful turnului sudic trebuiesc urcate 343 de trepte, iar taxa este de 3,5 EUR pentru adulti, 2 EUR pentru copii intre 15-18 ani si 1 EUR pentru copii intre 6-14 ani. Programul este de luni pana sambata intre ora 9:00 si ora 17:30. 
Pentru a urca in turnul nordic (Pummerin) trebuie sa platiti o taxa de 4,5 EUR pentru adulti, 1,5 EUR pentru copii intre 6-15 ani si 0,5 EUR pentru copii mai mici de 6 ani. Programul este din aprilie pana in octombrie de la ora 8:30 la 17:30, in lunile iulie si august intre 8:30 si 18:00 iar intre noiembrie si martie intre 8:30 si 17:00. De asemenea puteti cobori in catacombe.
Catedrala este deschisa de luni pana sambata intre ora 6:00 si 22:00 si duminica si in zilele de sarbatoare nationala de la ora 7:00 la ora 22:00.
Sunt disponibile si ghiduri audio de luni pana sambata intre ora 8:30 si 11:30; 13:00 si 17:30 iar duminica si in zilele de sarbatoare legala intre ora 13:00 si 17:30. 
Ghidurile sunt disponibile pentru catedrala, pentru comoara catedralei si pentru expozitii. Preturile pentru un ghid audio pentru vizitarea catedralei sunt: pentru adulti 4,9 EUR, pentru studenti si varstnici 3,9 EUR si pentru minorii sub 14 ani 1,5 EUR. 
Preturile pentru un ghid audio pentru vizitarea comorii sunt: pentru adulti: 4,5 EUR, pentru studenti si varstnici 3,5 EUR si pentru minorii sub 14 ani 1 EUR. 
Preturile pentru un ghid audio pentru vizitarea expozitiilor sunt: 7,5 EUR, pentru studenti si varstnici 5,5 EUR iar pentru minorii insotiti este intrarea gratuita. 
Ghidurile sunt disponibile in mai multe limbi de circulatie internationala: engleza, germana, franceza, italiana, spaniola, portugheza, ceha, poloneza, maghiara, olandeza, suedeza, norvegiana, daneza, finlandeza, chineza si japoneza.
Autobuz: 1A, 2A, or 3A
U-Bahn: Stephansplatz
Palatul Schonbrunn.
Palatul Schonbrunn trebuia sa fie Versailles-ul Imperiului Austriac insa, in anul 1695 atunci cand Fischer von Erlach a proiectat palatul, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn.
Pana in anul 1749 au fost refacute interioarele, au fost terminate lucrarile la galerii pentru a gazdui receptiile tinute la palat , a fost adaugat un teatru si a fost amenajat parcul (care arata asa cum arata si astazi). In parc se afla cateva statui grecesti si romane precum si constructia verde din otel (Casa palmierilor) care a fost construita in anul 1882.
La Schonbrunn exista mai multe atractii nu doar palatul in sine. Gradina zoologica de aici este foarte frumoasa si merita vizitata cu certitudine


Fisiere in arhiva (1):

  • Obiective Turistice Viena.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!