Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1392
Mărime: 481.48KB (arhivat)
Publicat de: Iulia I.
Puncte necesare: 5

Cuprins

  1. Scurt istoric
  2. 1. Obiective turistice
  3. 1.1. Berăria Zimbru
  4. 1.2. Hotel Zimbru
  5. 1.3. Iulius Mall
  6. 1.4. Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi"
  7. 1.5. Campusul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi"
  8. 1.6. Cantina Universității Tehnice "Gheorghe Asachi"
  9. 1.7. Hotel Ceramica
  10. Bibliografie

Extras din referat

Scurt istoric

Tudor Vladimirescu este un cartier din municipiul Iași, ridicat în anii 1950-1960. În acest cartier se află și campusul studențesc Tudor Vladimirescu, cel mai mare campus studențesc din oraș și unul dintre cele mai mari din România. Cartierul are aproximativ 15.000 locuitori, la care se adaugă 10.000 de studenți. În ultimul deceniu, cartierul a cunoscut o evoluție deosebită în principal datorită construirii primului mall din municipiu, Iulius Mall.În prezent Campusul universitar Tudor Vladimirescu numără 22 de cămine studențești dintre care două pot fi considerate tip hotel, datorită dotărilor de care dispun. Campusul se află în proprietatea Universității Tehnice Gh. Asachi.

Cu un număr de aproximativ 15 000 de locuitori, dintre care 10 000 sunt studenți, cartierul Tudor Vladimirescu este considerat cartierul tineretului.Cartierul conține cel mai mare cămin studențesc din Europa de Est, ce are o capacitate de 1080 de locuri de cazare.

În ultimul deceniu, cartierul cunoaște o evoluție spectaculoasă mulțumită construirii primului mall din municipiu.Acest lucru a făcut ca acest cartier să fie din ce în ce mai frecventat de ieșeni, care se bucură de o zi de shopping sau de o masă luată la restaurantele din mall.

Cartierul Tudor Vladimirescu se învecinează la nord cu cartierul Podu Roș, unul dintre cele mai cunoscute cartiere din Iași. Cartierul Podu Roș face legătura între mai multe areale și este cea mai aglomerată zonă a orașului. Bulevardul Socola, șoseaua Nicolina, strada Palat, bulevardul Țuțora sunt doar câteva artere care conduc spre zona respectivă.Cartierul are în componența lui și o piață situată la intersecția a șapte străzi. Micile parcuri amenajate în jurul acestei intersecții și pe malul drept al Bahluiului pot oferi câteva clipe de odihnă și recreere.

Din punct de vedere arhitectonic este dominat de blocuri de înălțime medie, dar cu o arhitectură deosebită.

Momente de neuitat în Berăria Zimbru

Când vine vorba despre dulcele târg al Ieşilor şi despre poveştile care îl înconjoară, ne putem mândri cu unele dintre cele mai frumoase "bogăţii", indiferent că vorbim despre cultură, istorie sau industrie. Fabrica de bere de la Iaşi a fost menţionată pentru prima dată în luna august, în anul 1786. Patruzeci de ani mai târziu, Domnitorul Ioan Sandu Sturza i-a acordat un privilegiu lui Ştefan August, şi anume să producă băutura atât de îndrăgită în zilele noastre. Cunoscută sub numele de Berăria Veche sau Fabrica de bere Zimbru - Iaşi, berăria a reunit de-a lungul vremii cei mai de seamă oameni ai Iaşului.

Preview document

Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 1
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 2
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 3
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 4
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 5
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 6
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 7
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 8
Obiective turistice - istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iași - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Obiective Turistice - Istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iasi.doc

Te-ar putea interesa și

Valorificarea potențialului turistic al Județului Iași

I.Localizarea şi caracterizarea judeţului Iaşi: Scurt istoric: Există oraşe care au o adevărată vocaţie pentru istorie şi Iaşul, capitala formală...

Ai nevoie de altceva?