Obiective Turistice - Istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iasi

Cuprins referat Cum descarc?

Scurt istoric
1. Obiective turistice 
1.1. Beraria Zimbru
1.2. Hotel Zimbru
1.3. Iulius Mall
1.4. Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi"
1.5. Campusul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi"
1.6. Cantina Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi"
1.7. Hotel Ceramica
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric
Tudor Vladimirescu este un cartier din municipiul Iasi, ridicat in anii 1950-1960. In acest cartier se afla si campusul studentesc Tudor Vladimirescu, cel mai mare campus studentesc din oras si unul dintre cele mai mari din Romania. Cartierul are aproximativ 15.000 locuitori, la care se adauga 10.000 de studenti. In ultimul deceniu, cartierul a cunoscut o evolutie deosebita in principal datorita construirii primului mall din municipiu, Iulius Mall.In prezent Campusul universitar Tudor Vladimirescu numara 22 de camine studentesti dintre care doua pot fi considerate tip hotel, datorita dotarilor de care dispun. Campusul se afla in proprietatea Universitatii Tehnice Gh. Asachi.
Cu un numar de aproximativ 15 000 de locuitori, dintre care 10 000 sunt studenti, cartierul Tudor Vladimirescu este considerat cartierul tineretului.Cartierul contine cel mai mare camin studentesc din Europa de Est, ce are o capacitate de 1080 de locuri de cazare.
In ultimul deceniu, cartierul cunoaste o evolutie spectaculoasa multumita construirii primului mall din municipiu.Acest lucru a facut ca acest cartier sa fie din ce in ce mai frecventat de ieseni, care se bucura de o zi de shopping sau de o masa luata la restaurantele din mall.
Cartierul Tudor Vladimirescu se invecineaza la nord cu cartierul Podu Ros, unul dintre cele mai cunoscute cartiere din Iasi. Cartierul Podu Ros face legatura intre mai multe areale si este cea mai aglomerata zona a orasului. Bulevardul Socola, soseaua Nicolina, strada Palat, bulevardul Tutora sunt doar cateva artere care conduc spre zona respectiva.Cartierul are in componenta lui si o piata situata la intersectia a sapte strazi. Micile parcuri amenajate in jurul acestei intersectii si pe malul drept al Bahluiului pot oferi cateva clipe de odihna si recreere.
Din punct de vedere arhitectonic este dominat de blocuri de inaltime medie, dar cu o arhitectura deosebita.
Momente de neuitat in Beraria Zimbru
Cand vine vorba despre dulcele targ al Iesilor si despre povestile care il inconjoara, ne putem mandri cu unele dintre cele mai frumoase "bogatii", indiferent ca vorbim despre cultura, istorie sau industrie. Fabrica de bere de la Iasi a fost mentionata pentru prima data in luna august, in anul 1786. Patruzeci de ani mai tarziu, Domnitorul Ioan Sandu Sturza i-a acordat un privilegiu lui Stefan August, si anume sa produca bautura atat de indragita in zilele noastre. Cunoscuta sub numele de Beraria Veche sau Fabrica de bere Zimbru - Iasi, beraria a reunit de-a lungul vremii cei mai de seama oameni ai Iasului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Obiective Turistice - Istoric Bulevardul Tudor Vladimirescu Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!