Nato

Extras din referat Cum descarc?

Alianta Nord Atlantica este o organizatie politico-militara, care cuprinde actualmente un numar de 19 state si a luat fiinta in anul 1949 prin redactarea unui tratat compus din 14 articole in Washinton D.C. Acest tratat a fost ratificat pe data de 29 August a aceluiasi an si scopul aliantei este rezumat pe prima pagina a tratatului in citeva propozitii :
- Credinta in principiile unei natiuni unite si dorinta de a trai in pace cu toate popoarele si guvernele lumii
- Hotararea tuturor statelor semnatare a tratatului de a apara libertatea , mostenirile comune, civilizatiile bazate pe principii democratice, libertatile individuale icadrate in tiparele legii.
- Ei cauta sa promoveze stabilitatea din spatiu Nord Atlantic printr-un efort colectiv de aparare si conservare a pacii.
ORGANIZAREA:
Organizatia nord Atlantica este compusa din urmatoarele organisme :
1. Organizatii si structuri civile
2. Organizatii si structuri militare
3. Structuri de comanda militara
4. Alte organizatii si structuri 
ORGANIZARE SI STRUCTURI CIVILE
- Cartierul General 
- Membrii internationali 
- Biroul Executiv General
- Biroul Secretarului General
- Biroul Secretarial Executiv
- Biroul Informational si de presa care este compus din: Compartimentul Academic al Afacerilor Externe, Librarie, Compartimentul de audio vizual, Serviciul de date integrate, Serviciul de informare si documentare cu sediul la Kyiv (Ucraina ), Biroul informational de la Moscova, Compartimentul de contacte cu statele partenere 
- Membrii internationali sunt organizati astfel : 
- Biroul NATO pentru securitate 
- Biroul de afaceri politice 
- Biroul de planificare a apararii si organizare operationala, care are in subordinea sa compartimentul care se ocupa cu documentarea pentru partereniatul de pace 
- Compartimentul de suport al apararii care este la randul sau impartit in: Grupul de directii nationale pentru codificare care are in subordinea sa compartimentul care se ocupa cu codificarea NATO, Grupul national directional de asigurare a calitatii partereniale, Grupul fortelor armate si echipamente aeriene, Grupul fortelor armate si echipamente terestre, Grupul fortelor armate si echipamente navale, Compartimentul pentru munitii si echipamente de manevra, Grupul pentru asigurarea sigurantei si modernizarii de explozibili si munitie
- Cartierul General de consultanta, comanda si control a membrilor NATO 
- Compartimentul pentru securitatea investitiilor, logistica si planificare a urgentelor 
- Compartimentul stiintific
- Biroul Menegerial 
- Biroul de control financiar 
- Biroul directorial al resurselor 
- Biroul directorial al comitetelor bugetoriale


Fisiere in arhiva (1):

  • Nato.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!