Municipiul Constanta

Cuprins referat Cum descarc?

Asezare geografica 1
Particularitati geografice 2
Potentialul turistic al Municipiului Constanta 5
Infrastructura turistica 14
Infrastructura de acces 25
Activitate turistica si numar de turisti 29
Agentii turistice 35
Amenajarea, modernizarea si dezvoltarea zonei 36
Concluzii 46
Bibliografie 47


Extras din referat Cum descarc?

ASEZAREA GEOGRAFICA
Constanta se afla in judetul cu acelasi nume, in partea de sud-est a Romaniei, la 44?10?24?N, 28?38?18?E. Se situeaza pe coasta Marii Negre, intr-o zona lagunara la est, deluroasa la nord si in partea centrala, si de campie la sud si vest. Orasul Constanta poseda o plaja proprie in lungime de 6 km. Partea de nord a municipiului, Mamaia, cea mai populata statiune turistica de pe litoral, se afla pe malul unei lagune, avand o plaja de 7 km lungime, plaja care se continua cu alti 6 km pe teritoriul orasului Navodari.
Municipiul se invecineaza cu orasele Navodari si Ovidiu la nord, cu comuna Agigea la sud (cu aceste trei localitati fiind lipit), orasul Murfatlar si comuna Valu lui Traian la vest, orasul Techirghiol si comuna Cumpana la sud-vest si Marea Neagra la est. Constanta este impartita in cartiere : la cele traditionale precum Anadolu (Anadol-Koy in turceste), Tabacaria, Brotacei, Faleza Nord, Coiciu, Palas, Medeea, Bratianu, Centru, Peninsula, Agigea sau Viile Noi, s-au adaugat cartiere sau subdiviziuni noi precum Tomis I, II, III si Nord, Abator, CET, Km 4, 4-5 si 5, Faleza Sud (Poarta 6) si alte nume poetice, mosteniri ale "epocii de aur". Cartierele nu au o autonomie administrativa, cum este cazul sectoarelor Bucurestiului, iar granitele lor nu sunt exact delimitate, cu exceptia statiunii-cartier bine cunoscuta de turisti Mamaia, ale carei granite sunt bine delimitate printr-un portal deasupra soselei.
Fig. 1 Harta orasului Constanta
PARTICULARITATI GEOGRAFICE
Relief
Evolutia indelungata paleogeografica si actiunea diferentiata a factorilor subterani modelatori au dus la formarea unor unitati de relief caracterizate prin structura de podis cu altitudine redusa; in cea mai mare parte a teritoriului predomina valorile sub 200 m, diferentele altitudinale intre partile componente fiind reduse.
Ca principale unitati naturale se disting:
- podisul - care cuprinde aproape intreg teritoriul este constituit din calcare mezozoice asezate pe marne si calcare tertiare acoperite cu o manta de loess (Pod. Casimcei, Dobrogei de Sud, Medgidiei, Cobadin, Negru Voda); 
- campia - care din punct de vedere geografic, inalta, usor valurita, cu aspect de poduri pe care se practica culturile de camp a?? in special cele cerealiere, se evidentiaza in zona centrala. 
Partea sudica - corespunzatoare Podisului Litoralului - este delimitata spre vest de altitudinile cuprinse intre 85-100 m, unde se face trecerea spre podisul Dobrogei de Sud (Medgidiei si Topraisarului). Latimea acestui sector este cuprinsa intre 10 si 12 km.
Zona litorala este marcata de mai multe trepte:
o 5-15 m, de-a lungul tarmului;
o 20-30 m, cu o mare continuitate, patrunzand mult in interior, formand o treapta distincta in jurul limanelor si lagunelor;
o 35-45 m, cu o mare continuitate, constituind o treapta mai lata decat celelalte inconjurand limanele si lagunele maritime;
o 50-65 m, cea mai dezvoltata treapta cu latimi cuprinse intre 500 m si 4-5 km;
o 70-85 m, cea mai inalta treapt situata la contactul cu podisurile interioare.
Aceste 5 trepte sculptate in depozite sarmatiene sunt acoperite de depozite de loess. De remarcat ca pe suprafata judetului relieful de platforma este fragmentat de numeroase vai cu orientari diferite.Dintre cele mai importante vai amintim Casimcea, Saraturi, Nuntasi, Topolog-Saraiu, Chichirgeaua s.a. In Valea Casimcea, intre localitatile Cheia-Targusor-Gura Dobrogei au fost descoperite 15 pesteri cu mare importanta arheologica si paleontologica: Pestera Mireasa, Pestera de la Ghilingic, Pestera Babei, Pestera La Adam, Pestera Liliecilor etc.
Fig. 2 Harta fizico-geografica a jud. Constanta
Clima
Clima municipiului Constanta evolueaza pe fondul general al climei temperate continentale, prezentand anumite particularitati legate de pozitia geografica si de componentele fizico-geografice ale teritoriului. Existenta Marii Negre si, la nivel mai mic, a Dunarii, cu o permanenta evaporare a apei, asigura umiditatea aerului si totodata provoaca reglarea incalzirii acestuia. Temperaturile medii anuale se inscriu cu valori superioare mediei pe Romania + 11,2oC. Temperatura minima inregistrata in Constanta a fost -25 ?C la data de 10 februarie 1929, iar cea maxima +38,5 ?C la data de 10 august 1927. Vanturile sunt determinate de circulatia generala atmosferica. Brizele de zi si de noapte sunt caracteristice intregului judet Constanta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Municipiul Constanta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!