Munchen - oraș însuflețit

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2160
Mărime: 252.74KB (arhivat)
Publicat de: Dumitru Marginean
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Cuprins

  1. Introducere.3
  2. Originile orasului….4
  3. Centrul orasului.5
  4. O casa regala…7
  5. O casa regala…7
  6. Stadionul Olimpic 8
  7. Oktoberfest din München 9

Extras din referat

Unii il denumesc “metropola insufetita a lumii”, altii prefera denumirea de ”satul cu un milion de oameni”. München, capitala statului liber al Bavariei, este un oras de rang mondial, nu numai datorita suprafetei sale ci si datorita faptului ca aici se afla sediile centrale ale unor mari companii precum Siemens si BMV. Cu galeriile sale de arta Pinakothek, acesta detine doua dintre cele mai mari muzee din lume, dar si orchestre de renume. München a ramas un „sat” deoarece emana acea atmosfera, pe care acum lumea o descrie ca fiind Gemütlichkeit, desi uneori aceasta se datoreaza influentei berii. Statisticile arata ca orasul favorit al Germaniei este München.Orasul München are multe de oferit –Palatul Nymphenburg, râul Isar, Deutsches Museum, Oktoberfest, Stadionul Olimpic.

Regele bavarez Ludwig al II-lea a devenit unul dintre cei mai activi conducatori din Europa. Palatele si castelele ”Regelui Nebun ”, fie ca este vorba de Neuschwanstein , Herrenchiemsee sau Lindehof, eclipseaza de departe toate celelalte puncte turistice. Cu Ludwig si fara Ludwig in orice itinerar trebuie inclusa o excursie la Palatul Herrenchiemsee.

Orasul München, situat pe râul Isar, in apropierea Alpilor si a câtorva lacuri bavareze, dispune de o multime de activitati recreative si atractii culturale. Având o populatie de 1,5 milioane de locuitori, capitala Bavariei este al treilea oras ca marime din Germania dupa Berlin si Hamburg. Numarul mare de muzee si colectii de arta, precum si varietatea evenimentelor de muzica si teatru fac din München o metropola culturala de rang international. Tot aici se afla cea mai mare universitate din Germania cu aproape 100000 de studenti. In München isi au sediile mai multe edituri decât in orice alt oras din Germania. In ultimele decenii orasul s-a transformat intr-un centru al înaltei tehnologii.

In ciuda cantitatilor abundente de ingrediente internationale, München a reusit sa-si pastreze o aroma aproape provinciala. Nativii adevarati, care au reusit sa gaseasca o cale de a ignora toata agitatia din jurul lor, continua sa fie mândri de obiceiurile si traditiile lor bavareze, asigurându-si astfel continuitatea in acest oras, de altfel cosmopolitan. Orasul munceste din greu dar si joaca dur in acelasi timp. Sezonul sau de carnavaluri Fasching, este la fel de cunoscut ca si ”templul” berii, impozantul Hofbränhaus. Abia se termina Fasching-ul, ca începe sezonul berii, in cadrul festivalului Starkbier. München-ul are peste 100 de terase in care se consuma bere, cea mai mare dintre acestea –Hirschgarten- putând cuprinde 8000 de persoane sub castanii sai stufosi.

Calendarul cultural al München-ului este ocupat de Festivalurile de Opera si Balet, de un Festival de Film si de un Bienal, in program fiind cuprinse concerte si spectacole de balet in aer liber, organizate la Palatul Schleissheim si in curte resedintei.

Originile orasului

Se stie ca a existat in secolul VIII o mânastire numita Munichen (care înseamna calugari, in dialectul german de sus). In 1158, Ducele Heinrich Leul a mutat un pod important de pe râul Isar, mai spre sud, la München deviind astfel ruta comerciala de sare dintre Bad Reichenhall si Augsburg si ducând la prosperitatea München-ului in urma taxelor astfel obtinute. Împaratul Frederick I Barbarossa a legalizat actiunea lui Heinrich, iar asezarea care se dezvolta cu repeziciune si-a castigat dreptul de a detine piete si de a emite monede. In 1180, Barbarossa i-a ducelui Otto von Wittelsbach, conducatorul Palatinatului, statul imperial al Bavariei (ce apartine de Imperiul Romano-German). Dinastia acestuia a condus destinele Bavariei timp de 750 de ani, pana in 1918.

Preview document

Munchen - oraș însuflețit - Pagina 1
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 2
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 3
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 4
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 5
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 6
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 7
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 8
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 9
Munchen - oraș însuflețit - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Munchen - Oras Insufletit.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?