Munchen - oraș însuflețit

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere.3
Originile orasului....4
Centrul orasului.5
O casa regala...7
O casa regala...7
Stadionul Olimpic 8
Oktoberfest din Munchen 9


Extras din referat Cum descarc?

Unii il denumesc "metropola insufetita a lumii", altii prefera denumirea de "satul cu un milion de oameni". Munchen, capitala statului liber al Bavariei, este un oras de rang mondial, nu numai datorita suprafetei sale ci si datorita faptului ca aici se afla sediile centrale ale unor mari companii precum Siemens si BMV. Cu galeriile sale de arta Pinakothek, acesta detine doua dintre cele mai mari muzee din lume, dar si orchestre de renume. Munchen a ramas un ,,sat" deoarece emana acea atmosfera, pe care acum lumea o descrie ca fiind Gemutlichkeit, desi uneori aceasta se datoreaza influentei berii. Statisticile arata ca orasul favorit al Germaniei este Munchen.Orasul Munchen are multe de oferit -Palatul Nymphenburg, raul Isar, Deutsches Museum, Oktoberfest, Stadionul Olimpic. 
Regele bavarez Ludwig al II-lea a devenit unul dintre cei mai activi conducatori din Europa. Palatele si castelele "Regelui Nebun ", fie ca este vorba de Neuschwanstein , Herrenchiemsee sau Lindehof, eclipseaza de departe toate celelalte puncte turistice. Cu Ludwig si fara Ludwig in orice itinerar trebuie inclusa o excursie la Palatul Herrenchiemsee.
Orasul Munchen, situat pe raul Isar, in apropierea Alpilor si a catorva lacuri bavareze, dispune de o multime de activitati recreative si atractii culturale. Avand o populatie de 1,5 milioane de locuitori, capitala Bavariei este al treilea oras ca marime din Germania dupa Berlin si Hamburg. Numarul mare de muzee si colectii de arta, precum si varietatea evenimentelor de muzica si teatru fac din Munchen o metropola culturala de rang international. Tot aici se afla cea mai mare universitate din Germania cu aproape 100000 de studenti. In Munchen isi au sediile mai multe edituri decat in orice alt oras din Germania. In ultimele decenii orasul s-a transformat intr-un centru al inaltei tehnologii.
In ciuda cantitatilor abundente de ingrediente internationale, Munchen a reusit sa-si pastreze o aroma aproape provinciala. Nativii adevarati, care au reusit sa gaseasca o cale de a ignora toata agitatia din jurul lor, continua sa fie mandri de obiceiurile si traditiile lor bavareze, asigurandu-si astfel continuitatea in acest oras, de altfel cosmopolitan. Orasul munceste din greu dar si joaca dur in acelasi timp. Sezonul sau de carnavaluri Fasching, este la fel de cunoscut ca si "templul" berii, impozantul Hofbranhaus. Abia se termina Fasching-ul, ca incepe sezonul berii, in cadrul festivalului Starkbier. Munchen-ul are peste 100 de terase in care se consuma bere, cea mai mare dintre acestea -Hirschgarten- putand cuprinde 8000 de persoane sub castanii sai stufosi.
Calendarul cultural al Munchen-ului este ocupat de Festivalurile de Opera si Balet, de un Festival de Film si de un Bienal, in program fiind cuprinse concerte si spectacole de balet in aer liber, organizate la Palatul Schleissheim si in curte resedintei.
Originile orasului
Se stie ca a existat in secolul VIII o manastire numita Munichen (care inseamna calugari, in dialectul german de sus). In 1158, Ducele Heinrich Leul a mutat un pod important de pe raul Isar, mai spre sud, la Munchen deviind astfel ruta comerciala de sare dintre Bad Reichenhall si Augsburg si ducand la prosperitatea Munchen-ului in urma taxelor astfel obtinute. Imparatul Frederick I Barbarossa a legalizat actiunea lui Heinrich, iar asezarea care se dezvolta cu repeziciune si-a castigat dreptul de a detine piete si de a emite monede. In 1180, Barbarossa i-a ducelui Otto von Wittelsbach, conducatorul Palatinatului, statul imperial al Bavariei (ce apartine de Imperiul Romano-German). Dinastia acestuia a condus destinele Bavariei timp de 750 de ani, pana in 1918.


Fisiere in arhiva (1):

  • Munchen - Oras Insufletit.doc

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!