Monografia Orasului Slanic - Prahova

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I : Pozitia geografica 
1. Asezare
2. Limite 
3. Alte caracteristici
Capitolul II : Elemente de geologie
1. Evolutia paleo - geograficI 
2. Petrografia si structura geologicI
3. Tectonica
Capitolul III : Relieful 
1. Morfometrie 
2. Morfografie
3. Interfluviile
4. Versantii
5. VIile
6. Tipuri de relief
7. Unitati si subunitati de relief
Capitolul IV : Clima
1. Factorii determinanti si favorizanti ai climei.
2. Parametrii climatici
3. Durata de stralucire a soarelui
4. Numarul zilelor seninelor
5. Precipitatii
6. Vanturile
7. Fenomene meteorologice
Capitolul V : Apele si elementele de hidrografie 
1. Apele subterane 
2. Apele de suprafata
3. Ape statatoare
Capitolul VI : Vegetatia 
1. Vegetatia
2. Fauna
Capitolul VII : Solurile
Capitolul VIII : Rezervatii naturale


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Am ales sa fac monografia micutului orasel Slanic- Prahova fiindca sunt legata sufletesc de acest loc. Materialul l-am realiza in primul rand pentru a afla cat mai multe lucruri despre oras, pentru ca mai apoi sa impartasesc si altora din cunostintele si experienta acumulata. In timpul in care mi-am adunat date si informatii am constatat o multime de lucruri noi despre care nu stiam si am intalnit oameni dornici sa-mi ofere informatii. Printre acestia se numara si doamna Anghel bibliotecara din oras careia tin sa-i multumesc in mod special.
Chiar daca, poate zilnic mergeam la Slanic totul mi se parea banal dar acum este distinct: am ajuns sa cred ca inca mai exista locuri minunate de care omul sa se bucure asa cum este Slanicul.Personal parca am mai patruns putin din tainele acestui loc mirific.
In incheiere pot spune ca realizarea acestui material m-a facut sa asimilez cunostinte geografice si nu numai...
Capitolul I.
Pozitie geograficI.
1. Asezare 
Orasul SlInic-Prahova se aflI situat in partea centralI a judetului Prahova pe coordonatele 25 de grade, 56 de minute, 20 de secunde longitudie estica si 45 grade,13 minute, 50 secunde latitudine nordicI.
Prin pozitia geograficI, aceastI localitate se gaseste in sectorul Nordic al Subcarpatilor Prahovei in imediata vecinItate a muntilor Grohotis, limita de contact cu zona alpine si in unitatea structuralape care geologii o numesc "cuveta de SlInic" ("bazinul de Slanic").
2. Limite
Localitatea SlInic e amplasatI in apropierea unor importante centre urbane (40 Km fatI de Ploiesti si 100 Km fata de Bucuresti) sau cele de la la contactul dealurilor cu campia. In limitele sale administrative, el include cea mai mare parte a bazinului paraului cu acelasi nume, afluent - pe stanga al VIrbilIului care reprezintI un important afluent al TeleajInului.
Limitele orasului se desfIsoarI in general pe podurile largi ale culmilor ce incadreazI Valea SlInicului. In vest se aflI comuna Stefesti, la sud e limitat de localitatea VIrbilIu si Bughea de Sus, Olteni si Teisani la est, comuna Izvoare (satele Homoraciu si Izvoarele) la nord-est si localitatatea Schiulesti in partea de nord-vest.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografia Orasului Slanic - Prahova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!