Capitolul I : Pozitia geografica 1. Asezare 2. Limite 3. Alte caracteristici Capitolul II : Elemente de geologie 1. Evolutia paleo - geograficI 2. Petrografia si structura geologicI 3. Tectonica Capitolul III : Relieful 1. Morfometrie 2. Morfografie 3. Interfluviile 4. Versantii 5. VIile 6. Tipuri de relief 7. Unitati si subunitati de relief Capitolul IV : Clima 1. Factorii determinanti si favorizanti ai climei. 2. Parametrii climatici 3. Durata de stralucire a soarelui 4. Numarul zilelor seninelor 5. Precipitatii 6. Vanturile 7. Fenomene meteorologice Capitolul V : Apele si elementele de hidrografie 1. Apele subterane 2. Apele de suprafata 3. Ape statatoare Capitolul VI : Vegetatia 1. Vegetatia 2. Fauna Capitolul VII : Solurile Capitolul VIII : Rezervatii naturale
Introducere Am ales sa fac monografia micutului orasel Slanic- Prahova fiindca sunt legata sufletesc de acest loc. Materialul l-am realiza in primul rand pentru a afla cat mai multe lucruri despre oras, pentru ca mai apoi sa impartasesc si altora din cunostintele si experienta acumulata. In timpul in care mi-am adunat date si informatii am constatat o multime de lucruri noi despre care nu stiam si am intalnit oameni dornici sa-mi ofere informatii. Printre acestia se numara si doamna Anghel bibliotecara din oras careia tin sa-i multumesc in mod special. Chiar daca, poate zilnic mergeam la Slanic totul mi se parea banal dar acum este distinct: am ajuns sa cred ca inca mai exista locuri minunate de care omul sa se bucure asa cum este Slanicul.Personal parca am mai patruns putin din tainele acestui loc mirific. In incheiere pot spune ca realizarea acestui material m-a facut sa asimilez cunostinte geografice si nu numai... Capitolul I. Pozitie geograficI. 1. Asezare Orasul SlInic-Prahova se aflI situat in partea centralI a judetului Prahova pe coordonatele 25 de grade, 56 de minute, 20 de secunde longitudie estica si 45 grade,13 minute, 50 secunde latitudine nordicI. Prin pozitia geograficI, aceastI localitate se gaseste in sectorul Nordic al Subcarpatilor Prahovei in imediata vecinItate a muntilor Grohotis, limita de contact cu zona alpine si in unitatea structuralape care geologii o numesc "cuveta de SlInic" ("bazinul de Slanic"). 2. Limite Localitatea SlInic e amplasatI in apropierea unor importante centre urbane (40 Km fatI de Ploiesti si 100 Km fata de Bucuresti) sau cele de la la contactul dealurilor cu campia. In limitele sale administrative, el include cea mai mare parte a bazinului paraului cu acelasi nume, afluent - pe stanga al VIrbilIului care reprezintI un important afluent al TeleajInului. Limitele orasului se desfIsoarI in general pe podurile largi ale culmilor ce incadreazI Valea SlInicului. In vest se aflI comuna Stefesti, la sud e limitat de localitatea VIrbilIu si Bughea de Sus, Olteni si Teisani la est, comuna Izvoare (satele Homoraciu si Izvoarele) la nord-est si localitatatea Schiulesti in partea de nord-vest.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.