Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman

Extras din referat Cum descarc?

Componentele factorilor de mediu analizate :
- Cadrul natural si asezarea 
- Conditiile social istorice si politico - administrative ale dezvoltarii orasului Roman 
- Aerul si atmosfera 
- Apa 
- Soluri 
- Biodiversitatea
- Gestionarea deseurilor 
- Mediul Urban
- Spatiile verzi
- Poluarea fonica
Aerul si atmosfera
Valorea maxima admisa (CMA) pentru protectia sanatatii este 40 ug/m3 -50 ug/m3 (0.04- 0.05 mg/m3). 
Vor fi interpretate grafice si tabele,si se va ajunge la o concluzie.
Imisiile de pulberi in suspensie (PM10) sunt determinate prin probe de lunga durata ( 24 ore) la statia de trafic Miron Costin incepand din noiembrie 2003 cand a fost montat prelevatorul de PM10.
Pulberile sedimentabile se masoara lunar, cantitatea maxima a acestora fiind de 17 mg/m2/luna. Suma lunilor reprezinta valoarea anuala careia ii corespunde o concentratie maxima admisa de 200g/m2/an.
Ele sunt masurate de institutii specializate,care efectueaza rapoarte si grafice. Cele mai importante sunt analizele determinarilor efectuate la statiile de fond si statiile industriale in perioada 1995 -2005.
In municipiul Roman s-au determinat lunar pulberi totale sedimentabile in 4 puncte de recoltare reprezentative amplasate in: Str. Grivitei , Bld. Republicii ,Scoala nr. 8 si Spitalul Roman.
Apa
Starea ecologica a ecosistemelor acvatice se stabileste pe baza indicatorilor hidromorfologici, fizico-chimici si poluantii specifici de a caror dinamica depinde dezvoltarea calitativa si cantitativa organismelor acvatice. Analizele biologice au urmarit evidentierea evolutiei calitatii apei sub influenta factorilor de mediu si a impactului antropic coroborate cu elementele chimice de calitate.
Raul Moldova a fost monitorizat din punct de vedere chimic in statia hidrologica Roman si biologic in statiile Timisesti si Roman.
Zona de referinta pentru aprecierea calitatii precipitatiilor este Statia Meteo Roman, zona considerata neafectata de poluarea industriala si de trafic.
Exista 8 foraje de supraveghere a apei ale SC Arcelor Mittal Steel
In anul 2005 analizele fizico-chimice evidentiaza depasiri la ionul azotat, substante organice si amoniu, pe toata suprafata platformei, indicand o impurificare de tip menajer, iar la metalele grele crom total , nichel, fier in forajele F5, F6, F7, nichel si fier in forajele F3, F4, F8 (foraje din incinta societatii).
Zona haldei de reziduuri industriale, Simionesti, este monitorizata prin 10 foraje de supraveghere care evidentiaza depasiri la azotat, substante organice si la metale: plumb (in 9 foraje) si fier total (in 6 foraje). 
Solurile
6,43 ha la S de Roman, in albia Moldovei- depozit de deseuri municipale si o parte din cele industriale incepand cu anul 2007. Poluantii: ape cu continut organic mare, rezultate din biodegradare, NO3, NO2, NH4, Cl, fenoli etc. 
- 4,7 ha in Simionesti (Cordun), la ~800 m de Moldova- depozit de deseuri periculoase(pana in 2007) si nepericuloase ale SC Mittal Steel. Poluantii: ape cu continut organic mare, rezultate din biodegradare, ape cu reziduuri petroliere, metale grele.
Datele de pe urma carora se va efectua un raport sunt din grafice realizate de fabrici ce au un grad ridicat de poluare a solului,aerului si apei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitoringul Factorilor de Mediu in Scopul Evaluarii Degradarii Mediului Ambiant in Municipiul Roman.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!