Microregiunea Huedin

Extras din referat:

Potentialul turistic bogat, exercita o puternica forta de atractie si ofera conditii favorabile pentru turism, odihna si tratament sub o gama multipla de forme ca: drumetie, alpinism, turism auto, turism de aventura, turism salbatic, practicarea atat a sporturilor de iarna cat si de vara, recreatie si odihna de scurta si lunga durata, tabere de tineret, etc

ORASUL HUEDIN

Este situat intr-o regiune care din punct de vedere geografic are in centru depresiunea omonima inclusa partial Muntilor Apuseni, fiind delimitata spre nord-vest de Muntii Mesesului, spre vest, sud-vest de Muntii Vladeasa , iar la sud, sud-est de Muntii Gilaului.

Cele mai vechi urme ale asezarii omenilor pe aceste locuri provin din Epoca Neolitica (7.000-4.500i.Chr.) si din cea a Bronzului (2.000-1.200 i.Chr.).

In curtea Liceului Teoretic "O.Goga." din Huedin este expus un altar funerar provenind de langa castrul roman de la Bologa si dupa cum reiese din inscriptia de pe el, a fost ridicat in memoria unui ofiter al Cohortei a II-a Hispanorum. Vasele ceramice lucrate cu mana descoperite si asezarea civila de la Resculum-Bologa arata ca populatia dacica din zona Huedinului a fost un izvor continuu de recruti pentru armata romana. Viata romana pulsa peste tot in zona, dupa cum reiese din descoperirea in jurul Huedinului a numeroase obiecte romane provenind de la ferme rurale de tip villa rustica, cum erau cele de la Zam-Sancraiu, Horlacea, Valeni, Manastireni, Saula, Dretea, etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microregiunea Huedin.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
4.93MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
cultura, turism, populatie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!