Microregiunea Huedin

Extras din referat Cum descarc?

Potentialul turistic bogat, exercita o puternica forta de atractie si ofera conditii  favorabile pentru turism, odihna si tratament sub o gama multipla de forme ca: drumetie, alpinism, turism auto, turism de aventura, turism salbatic, practicarea atat a sporturilor de iarna cat si de vara, recreatie si odihna de scurta si lunga durata, tabere de tineret, etc
ORASUL HUEDIN
Este situat intr-o regiune care din punct de vedere geografic are in centru depresiunea omonima inclusa partial Muntilor Apuseni, fiind delimitata spre nord-vest de Muntii Mesesului, spre vest, sud-vest de Muntii Vladeasa , iar la sud, sud-est de Muntii Gilaului.
Cele mai vechi urme ale asezarii omenilor pe aceste locuri provin din Epoca Neolitica (7.000-4.500i.Chr.) si din cea a Bronzului (2.000-1.200 i.Chr.).
In curtea Liceului Teoretic  "O.Goga." din Huedin este expus un altar funerar provenind de langa castrul roman de la Bologa si dupa cum reiese din inscriptia de pe el, a fost ridicat in memoria unui ofiter al Cohortei a II-a Hispanorum. Vasele ceramice lucrate cu mana descoperite si asezarea civila de la Resculum-Bologa arata ca populatia dacica din zona Huedinului a fost un izvor continuu de recruti pentru armata romana. Viata romana pulsa peste tot in zona, dupa cum reiese din descoperirea in jurul Huedinului a numeroase obiecte romane provenind de la ferme rurale de tip villa rustica, cum erau cele de la Zam-Sancraiu, Horlacea, Valeni, Manastireni, Saula, Dretea, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Microregiunea Huedin.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!