Mediul pădurilor mixte

Extras din referat Cum descarc?

Ariile temperat-umede si moderat continentale ,cu regim termic si pluviometric mai uniform,in care se dezvolta paduri cu frunza cazatoare.
Estul si Vestul Americii de Nord,S Americii de S,V si C Europei,E Asiei.
Influentele oceanice se fac prezente in Europa de V si Centrala,apoi in pa rti din V. Si E Americii de Nord,in Japonia,in N Chinei,S Islandei si V Scandinaviei.
- Clima:
-temperata:
4 anotimpuri(doua intermediare:primavara si toamna si doua extreme:vara si iarna)
Precipitatii:550-1200mm/an.
Veri calde(15?-20?) si foarte calde.
Ierni cu zapada multa,aer polar.
Domina vanturile de vest,dar apar si cicloni tropicali si subpolari.
- Cadrul natural:
- In cadrul mediului padurilor mixte se includ urmatoarele forme de relief:campii(Campia Europei de Est,Campia Siberiei de Vest,Marea Campie Chineza),dealuri si podisuri(Podisul de Loess,Podisul Manciuriei,Piemontul Appalachian)si munti(Muntii Stancosi,Muntii Appalachi,Muntii Anzi,Muntii Cordilieri),care constituie bariere in calea maselor de aer.
-  Extensiunea mai mare sau mai mica a acestui tip de mediu este legata de pozitia lanturilor montane inalte cu desfasurare oarecum paralela cu tarmul. Prezenta Cordilierilor si Anzilor in marginea vestica a Americilor face ca aici acest tip de mediu sa fie redus la o fasie, dupa cum absenta muntilor in vestul Europei determina o larga desfasurare pana in sectorul central-estic al continentului.
- Vegetatia:
- Arboricola si una mixta gimnospermica-angiospermica.
- Stejarete si fagete.
- Specii dominante:fag,brad si molid.
- Exista si paltinul e munte,ulmul de munte,frasinul,carpenul,mesteacanul,plopul tremurator,teiul si mai rar pinul rosu.
- Arbustii cei mai frecventi sunt:alunul,cornul,macesul,caprifoiul,lemnul cainesc.
- Fauna:
- Specii de pasari:
- Cantatoare:priveghetoare,cucul,pitigoiul,mierla
- Rapitoare:cotofana,cioara,uliul.
- Mamifere:lupul,vulpea,mistretul,caprioara,veverita,jderul,cerbul,pisica salbatica,ursul brun ,dihorul.
- Insecte:furnici,paianjeni,gandaci.
- Soluri:
o Brune,brun-roscate de padure(fertile)
o Podzoluri care au rezultat in urma interactiunii dintre roca mama,stratul gros de litiera si ceilalti factori pedogeologici.
- Procese geomorfologice:eroziunea solului,alterari chimice.
- Impactul antropic:
o Impactul antropic asupra padurilor este mai mare decat asupra oricaror alte habitate de uscat.Defrisarile au inceput odata cu dezvoltarea agriculturii,acum 10 000 de ani,iar de atunci a disparut aproape un sfert din suprafata impadurita a lumii. Acolo unde relieful o permite, terenurile agricole  sunt folosite  pentru culturi si cresterea animalelor.
o In munti, activitatile turistice, caile de comunicatie si asezarile  introduc o nota de antropizare, dar aceasta este subordonata mentinerii echilibrelor naturale. Se adauga multe teritorii supuse ocrotirii sub forma de rezervatii si parcuri. Unele modificari ale conditiilor de mediu se produc mai intai prin exploatarile intense de masa lemnoasa, combustibili sau minereuri, iar apoi prin extinderea suprafetelor cu pasuni si terenuri agricole.
o Multe paduri naturale sunt amenintate cu distrugerea,deoarece sunt taiate pentru cherestea,pentru constructii de case si drumuri sau pentru agricultura.Unele paduri supravietuiesc numai in zonele inaccesibile sau in eclave din regiuni protejate.
o  Stabilitatea padurilor de amestec depinde intr-o mare masura de speciile componente. De exemplu, bradul este o specie sensibila si se regenereaza greu in caz de exploatare sau doboraturi de vant si de aceea, in lipsa unei preocupari permanente din partea silvicultorilor, el poate fi eliminate usor din amestecuri.
Despaduriri pe mari suprafete in Siberia,Karelia,partea centrala a Chinei,Finlanda si Canada.In conditii propice,eroziunea solurilor este severa in Platoul de Loess,iar riscurile mari de degradare a solurilor sunt specifice in Texas.Cele mai evidente aspecte de desertificare in spatiul acestui mediu se cunosc in partea Nordica a Chinei in Podisul de Loess si la est de desertul Gran Chaco.
o Padurile au un rol foarte important in circuitul global al apei si carbonului,in imbunatatirea calitatii aerului si in prevenirea eroziunii solului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul Padurilor Mixte.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!