Marea Scotiei

Extras din referat Cum descarc?

Caracteristici fizio-geografice
coasta de vest a Scotiei prezinta o succesiune aproape neintrerupta de crestaturi adanci limitate de stanci stancoase si promontorii indraznete, care sunt inospitaliere si trebuie evitate. Lacurile formeaza porturi magnifice care, in multe cazuri, sunt prea adanci pentru ancorari convenabile si refugiu. Un lant de aproximativ 30 de insule, cunoscute sub numele de Insulele Hebride, se afla paralel cu si la o scurta distanta fata de continent. Aceste insule sunt in doua grupuri, Outer Hebrides si Inner Hebrides, separate prin marea de Hebride si Little Minch 
Curenti, flux/reflux
In nordul Oceanului atlantic, E la aproximatic 46W, curentul de golf inceteaza sa mai fie bine definit, devenind mai slab. Rezultand fluxul NE si E larg este regizat peste ocean spre Britishisles si coastele europen competie, si este cunoscut ca curent Atlanticului de Nord.
Curenti
Curentul nord atlantic, care este o ramura de la flancul n principal circulatie sensul acelor de ceasornic din Atlanticul de Nord, seturi intr-o directie NE predominant in zona acoperita de acest volum. Efectul sau este acoperita in linia de 200 m, in cazul in care fluxul de apa este in principal controlat de maree influente si, la unele extinde, de drenaj de apa dulce din tara. n pofida Predominanta NE seta curentii Arata variabilitatea considerabile, care este in mare masura datorita variabilitatea de suflat. Din acest motiv, orice ocazie deosebita, curent de fapt experimentat poate stabili in orice directie depedent pe vant in ultima vreme predominante. Constanta directia NE predominanta se afla intre 56 si 75% peste cea mai mare parte a zonei. Aceasta scade la 40 la 55% in extreme NW si la mai putin de 40% se. media rata tuturor curentinlor in zonele este 1/2 nod. Aproape 90% din observate curenti sunt mai putin de 1 nod si, de restul, foarte putini depaseste 2 noduri. redomina vanturile SW cauza, in medie, en slabe merge curenti de pe coasta de W a Scotiei. Cum terenul este abordat curent schimba directia si exista, N Coll si Tiree, un curent slab ruleaza in cristiana de pe partea exterioara a Hebridele exterioare si prin mare Hebrides, Little minch si Nord Minch
mai departe S curent pare sa imparta si sa curga intr-o directie NE in Firth de Lorne, si intr-o directie SE spre nord Channel. N din Outer Hebrides, curent se transforma E si ruleaza vizavi de intrarea N Minch nord spre Orkneys. off coasta w din Scotia si in regiunea de Hebrides, miscarea de apa fapt experimentat in orice moment este rezultanta curentul produs de vant si fluxul de maree. Curent este, de obicei neglijabila, dar poate fi suficient de puternic pentru a afecta navigare in timpul perioadelor de vanturi puternice si lung-a continuat SW si W. In timpul perioadelor de vanturi puternice si a continuat de lung NE si E, directia de actuale pot fi rezervate. In general vorbind, ca directii actuale si fluxul de maree sunt afectate in mod similar de trend de pe coasta, curent se executa intr-o directie cu sau impotriva strean si cauzeaza o crestere mica in durata si rata de flux ruleaza in directia sa, si o scadere a correspondind in fluxul in directia opusa. urentii cauzate de vant, ploaie torentiala sau ninsoare topirea, poate avea efect considerabil pe fluxuri de maree in limanelor de plaje si lacuri
. Acesta trebuie de exemplu, presupune ca daca apa este condus NE in Lorne ale Firth, de lung-a continuat SW vanturile puternice, desi curentul se inappreciable in partea exterioara a firth, sale creste rata ca ingusteaza fairway, astfel incat exista un curent apreciabile in curs de desfasurare in Lynns Lorne si Morvern si in Loch Linnhe; nu categoric sunt disponibile informatii privind curentii de aceasta natura. ?
Cand zapada se topeste in primavara, si in timpul si dupa perioade lungi de ploaie torentiala, out-mergi curenti, care pot fi de putere considerabila, in lacuri, si este evident ca puterea de un astfel de curent variaza in functie de zona de drenaj de lacuri, cu larga intrari si relativ mici de drenaj domenii Loch na Keal in partea de W a Mull, curent este slab si og mica importanta, cum ar fi lacuri Linnhe si Eil, poate fi atat puternic flux natural sunt crescute, si fluxul in curs de desfasurare redusa in mod corespunzator, sau, in cazuri extreme, pot rula stream continuu dintr-sectii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marea Scotiei.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!