Managementul Deseurilor Menajere in Municipiul Campulung Muscel

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I-Factorii Fizico-Geografici
I.1-Asezare
I.2-Hidrografie
I.3-Vegetatie Fauna si Soluri
I.4-Clima
Capitolul II-Factorii umani
II.1-Istoric
II.2-Populatia
II.3-Economia
Capitolul III-Administrarea Deseurilor Menajere
III.1-Categorii de Deseuri colectate
III.2-Compozitia Deseurilor Menajere
III.3-Colectarea si Transportul Deseurilor
III.4-Valorificarea si Tratarea Deseurilor
III.5-Alternative de Colectare a Deseurilor


Extras din referat Cum descarc?

Capitolui I-Factorii Fizico-Geografici
I.1 Asezare 
Campulung este un municipiu din Judetul Arges, din regiunea Muntenia, Romania. Este situat in depresiunea omonima, la o altitudine de 580-600 m si la o distanta de 62 km de Pitesti (pe directia N-NE, pe sosea), 47 km de Curtea de Arges (la E), 84 km de Brasov (la S-SV) si 66 km de Targoviste (la V) Are o suprafata de 11,7 km2. Partea de N-E a judetului Arges se caracterizeaza printr-un relief aparte: munti, dealuri si podisuri piemontane. In acest cadru natural se afla orasul Campulung Muscel si asezarile din imprejurimi. Varietatea formelor de relief si gradul de fragmentare a acestora se datoresc in special alcatuirii geologice complexe. Muntii se caracterizeaza printr-un aspect alpin, datorita inaltimii lor si masivitatii. Din creasta pornesc spre sud culmi masive, prelungi si domoale, cu o ramificatie accentuata. Aceste culmi sunt despartite de vai adanci. 
In nordul depresiunii Campulung, intre Raul Doamnei si Dambovita, se inalta masivul Iezer, unitate de relief distincta. Ceilalti munti care se invecineaza cu depresiunea Campulungului sunt: Papusa, Leaota si Piatra Craiului. 
Aceasta depresiune este una dintre cele mai bine individualizate din tara, la sud cu dealuri inalte subcarpatice acoperite cu pasuni, fanete si pomi fructiferi, numite de locuitori muscele. Existenta in aceasta zona a culoarului Rucar - Bran, deschis intre masivele Piatra Craiului si Leaota, a influentat foarte mult dezvoltarea economica a orasului Campulung Muscel si a imprejurimilor sale. 
I.2 Hidrografie Orasul s-a dezvoltat in lungul vaii Raului Targului, dar si pe terase mai inalte ale depresiunii. Principalul element hidrografic fiind astefel Raul Targului ce izvoraste din Muntii Iezer-Papusa, trece prin oras si se varsa in Raul Doamnei in apropiere de Colibas. Se formeaza din doi afluienti principali Cuca si Batrana dar dispune de o vasta retea de afluienti pe partea stanga cat si pe cea dreapta.
I.3 Vegetatie, Fauna si Soluri
Vegetatia depresiunii Campulung este specifica regiunii de deal si a subcarpatilor cu paduri de foioase de la 500 la 600 m (fag, mesteacan, carpen, frasin,tei,etc) dar si conifere pe marginile depresiunii la contactul cu muntii. Fauna cuprinde specii comune padurilor de foioase(mistretul, viezurele,iepuri,caprioare,veverite, vulpi, lupi,pisica salbatica) si pasari ca cinteza, ciocanitoarea, vrabii,etc.Apele sunt populate in special cu mrene si clean, iar spre munte cu pastrav.
Solurile sunt, ca si in alte unitati geografice determinate de conditiile de relief, alcatuire geologica, clima, vegetatie. 
Predomina argiluvisolurile (soluri argiluviale; cenusii si brun roscate) si la altitudini mai mari, cambisolurile favorizate de un climat mai racoros si umed; exista si soluri azonale.
I.4 Clima 
Clima se incadreaza in cea temperat-continentala cu o temperatura medie anuala de 100C, media lunii iulie de 15,80C, iar a lunii ianuarie de -1.70C. Precipitatiile sunt moderate cu ierni moderate cu precipitatii medii sub forma solida, si cu veri calduroase dar cu precipitatii suficiente.
Capitolul II Factorii Umani
II.1 Istoric
Prima mentiune documentara dateaza din 1300 (alte surse mentioneaza anul 1292), Campulungul fiind cel mai vechi oras din Tara Romaneasca. Pana in secolul XVII a trait aici o insemnata comunitate saseasca. Prezenta umana in aceasta zona este insa mult mai veche. Cele mai vechi urme de cultura materiala, descoperite atat pe raza orasului, cat si in imprejurimile sale, dateaza din perioada bronzului tarziu (1700-1600 i.d.Hr.). Ca toate celelalte orase, Campulungul a trecut in evolutia sa prin fazele de sat, targ, pentru ca la inceputul sec. XIV sa devina oras, iar din anul 1330, dupa victoria de la Posada impotriva regelui Ungariei Carol Robert, la Campulung isi stabileste resedinta de scaun Basarab I (cca. 1310-1352), primul domnitor al statului independent Tara Romaneasca. Astfel Campulungul devine prima capitala a Tarii Romanesti, pentru aproape 4 decenii, fiind centrul politic si administrativ al statului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Deseurilor Menajere in Municipiul Campulung Muscel.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!