Japonia

Extras din referat Cum descarc?

Pentru aceasta lucrare am ales ca tara de studiu "Tara Soarelui Rasare" (Japonia) care este a doua mare economie a lumiil, dupa SUA, ca marime a PIB nominal si a treia economie a lumii dupa SUA si China, conform PIB calculate paritatii puterii de cumparare; datorita importurilor si exporturilor efectuate este clasata pe locul al cincilea.
Tehnologie, cultura, respect, electronice, mancare, siguranta si samurai sunt cateva dintre cuvintele pe care oamenii le asociaza cel mai des cu Japonia! 
PROFIL DE TARA
Asezare geografica
Japonia este situata in continentul Asia, mai exact Asia de Est, in nordul Oceanului Pacific. Tara este formata din 4 insule mari, Honshu, Hokkaido, Kyushu, Shikoku si multe insule mici (in jur de 3000), toate situate pe placa Euroasiatica; numarul mare de cutremure si vulcani se datoreaza placilor tectonice care sunt intr-o continua miscare.
Istorie
Tara Soarelui Rasare are, conform legendelor si documentelor japoneze, o istorie de aproximativ doua milenii si jumatate. Se spune ca rasa japoneza este un amestec intre populatiile tungusice, altaice si uralice din Siberia, diferite populatii malaeziene cat si a unor rase mongoloide din continentul Asiatic, Coreea, China sau Mongolia.
Istoria moderna incepe cu epoca Meiji (1867-1921) cand are loc restaurarea puterii imperiale; orasul Edo va deveni capitala statului, dar cu numele schimbat - Tokyo (actuala capitala a Japoniei). In aceeasi perioada Japonia era condusa de o elita politica. 
Tara Soarelui Rasare a iesit victorioasa din multe razboaie, in schimb, in anul 1945 a avut de suferit. La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe data de 6 august 1945 bomba atomica "Little Boy" a fost aruncata deasupra orasului Hiroshima, iar trei zile mai tarziu, pe data de 9 august 1945, a fost aruncata cea de-a doua bomba atomica numita "Fat Man" deasupra orasului Nagasaki; ambele bombe atomice au fost produse de Statele Unite ale Americii. Acestia au vrut sa distruga Japonia dintr-o lovitura mare si sa le distraga atentia de la razboi.
Clima
Japonia se caracterizeaza printr-o larga diversitate de climate, schimbari dramatice de vreme, si anotimpuri bine definite, datorita faptului ca tara se intinde pe mai multe zone climatice de la nord la sud si este influentata de continentul Euroasiatic la vest si de Oceanul Pacific la est.
Gastronomia
Printre ingredientele principale ale bucatariei japoneze sunt: pestele si alte produse marine, zarzavaturile si orezul. Condimentele principale sunt produse din soia, miso, sake, mirin, wasabi, yuzu,ghimbir, myoga, kinome.


Fisiere in arhiva (1):

  • Japonia.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Vadime si Danielle Elisseeff "Civilizatia japoneza", Editura Meridiane, Bucuresti, 1996;
Ioan Timus "Japonia de ieri si de azi", Editura Universul Bucuresti, 1942 premiata de Academia Romana in 1943 cu Premiul Nasturel;
Florea Tuiu "Japonia, un miracol?", Editura Politica, 1975, reportaje de calatorie.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!