Japonia

Extras din referat Cum descarc?

Tara insulara, situata la ,,Soare rasare", puternic industrializata (a doua putere economica a lumii) are totusi ca simboluri nationale trei elemente naturale : crizantema, floarea de cires si vulcanul Fuji.
Caracteristici
Suprafata: 377.708 km2
Asezare geografica: 26 58'- 45 31' N, 128 6'-145 49 E
Populatia: 123.921.000 locuitori
Densitatea populatiei: 323 loc/km2
Capitala si cel mai mare oras: Tokyo, 11.718.720 loc.
Limba oficiala: japoneza
Produse importate: titei, minereuri neferoase, minereuri de fier, produse                        	          alimentare, piese de masini, cherestea, fibre textile
Produse exportate: fier si otel, piese de masini electrice, autovehicule, nave, 	          produse chimice, produse textile
Relieful
Japonia consta din peste 3000 de insule mici si patru insule principale. Hokkaido, cea mai nodica (78.508 km2 ), are un lant muntos central inconjurat de depresiuni fertile de coasta. Honshu (230.448 km2 ) este de asemenea muntoasa si contine cel mai inalt varf al Japoniei, Fujiyama (3770m). Shikaku (18.757 km2) si Kyushu (42.079 km2) au de asemenea munti si campii. Cele patru insule au multi vulcani activi, izvoare termale si cutremure frecvente.Deoarece insulele sunt formate din munti in proportie de 85%, depresiunile sunt putine, ele gasindu-se numai aproape de coasta, precum Kanto, cea mai mare dintre campii, si vaile raurilor.
Pamantul cu multi vulcan
Aproximativ 3/4 din suprafata Japoniei este presarata cu munti. Regiunea Chubu din centrul ins. Honshu este numita "Acoperisul Japoniei"
si mai sunt multi munti mai inalti de 3.000 m.
Cel mai inalt munte al Japoniei este Muntele Fuji (3.776 m.) pe marginea Prefecturilor Yamanashi si Shizuoka. Al doilea varf inalt al Japoniei este Kitadake in prefectura Yamanashi, la 3.192 m., si al treilea varf este Hotakadake la 3.190 m, la marginea dintre prefecturile Nagano si Gifu.
Desi este situata departe de Cercul de Foc al Pacificului, Japonia are mai multe zone vulcanice - de obicei considerate sapte - din nord pana in sud. Din numarul total de vulcani, aproximativ optzeci sunt activi, incluzand Mt. Mihara pe insula Izu Oshima, Mt. Asama la marginea prefecturilor Nagani si Gunma, si Mt. Aso in Prefectura Kumamoto. Japonia are aproximativ 1/10 vulcani activi din cei 840 vulcani activi ai lumii, chiar daca are numai 1/400 din suprafata pamantului. Mt. Fuji, inactiv din ultima eruptie din 1707, nu da nici un semn ca n-ar mai putea erupe inca odata in zilele noastre.
Chiar daca vulcanii pot cauza mari pagube in timpul eruptiilor mari, ei contribuie, fiind o sursa de turism. Zone turistice, ca de exemplu Nikko, Hakone, Pen. Izu, sunt faimoase pentru verile lor calde si scenariul atractiv


Fisiere in arhiva (1):

 • Japonia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!