Italia

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Turismul
3. Marile Orase - Obiective turistice


Extras din referat Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Italia are ca limba oficiala italiana, capitala este Roma, care este si orasul principal in Italia.
Presedintele tarii se numeste Giorgio Napoletano, primul ministru este Silvio Berlusconi, iar imnul national este Fratelli D' Italia, 
Italia are ca suprafata totala 301.230 km2 aceasta cifra punand-o pe locul 71 in lume.
Totalul de ape este de 2,4% . Italia are o retea hidrografica bogata cu rauri in general scurte si numeroase lacuri(Como, Maggiore si Lugano). Dintre raurile cunoscute si importante se pot aminti Tibrul, Adigele, Arno si Po.
Cel mai inalt punct al Italiei este Muntele Alb, cu 4808 m, dar aceasta tara este asociata mai ales cu doi faimosi vulcani : adormitul Vezuviu(langa Napoli )si Etna langa Sicilia.
In partea sa nordica, Italiei ii revine o parte a muntilor Alpi, zona-n care se invecineaza cu Franta, Elvetia, Austria, si Slovenia. Alti munti sunt Apeninii si Dolomitii. 
Populatia este de 58.057.477 locuitori, iar densitatea este de 196 loc/km2 , fiind pe locul 5 in Europa.
Moneda oficiala in Italia este EURO (transformarea din lira italiana si alipirea de acesta din urma facandu-se in anul 1999), iar PIB-ul tarii este de 1550 miliarde $ , ceea ce face ca pe cap de locuitor acest PIB sa fie 26,700$.
Republica Italiana sau Italia este o tara in sudul continentului Europa, ce consta in principal dintr-o peninsula in forma de cizma, si doua insule mari in Marea Mediterana si anume Sicilia si Sardinia.
Clima Republicii Italiana este continentala in nord cu ierni relativ reci si veri calduroase si mediteraneana in sud precum si peninsulara cu veri secetoase si calde iar iernile ploioase si blande.
Fiind peninsula, este inconjurata de nu mai putin de 4 mari: la NE- Adriatica, la SE- Marea Ionica, la SE-Marea Tireniana si la NV- Marea Liguriana.
Italia este divizata in 20 de regiuni, dintre care 5 se bucura de o stare autonoma speciala( Friuli-Venezia Giulia, Sardinia, Sicilia, Trentino-Tirolul de Sud, Valle d'Aosta).
II.TURISMUL
Italia, aceasta CIZMA a EUROPEI, are de toate, de la papi, pictori, poeti, vestigii romane, plaje insorite, peisaje carstice, pana la politica puerila, si ceea ce nu se poate trece in uitare niciodata - cele trei milenii de istorie, cultura si bucatarie care seduc pe oricine vine aici.
Fiind supranumita ,,muzeu locuit", alta asociere mai buna negasindu-se pentru acest punct de dezvoltare al unei intregi civilizatii umane, Italia are o istorie atat de indelungata incat marea problema cu care se confrunta turistii este alegerea unui punct de atractie din multimea celor oferite de aceasta tara, toate centrele mari, majoritatea oraselor provinciale si orasele mici avand propriile muzee. 
Actualmente, in Italia, pe langa aceste ,,ramasite istorice" se mai pot vizita si parcurile nationale, ce ofera turistilor si iubitorilor de natura posibilitatea de a face drumetii , sau de a vedea animale protejate de lege( ex - Parco Nazionale del Gran Paradiso este singurul loc unde se pot vedea capre negre in Italia) . 
Turismul in Italia este unul foarte complex si compact. In aceasta tara se poate face foarte bine o clasificare a turismului datorita diversitatii ,,elementelor" existente aici.
TURISMUL CULTURAL 
Acest tip de turism, care imbina partea de odihna cu cea de spiritualitate, este regasit pe intreg teritoriul Italiei, aceasta tara fiind recunoscuta pentru arta si cultura sa, precum si pentru numeroasele ei monumente, printre care reprezentative sunt Turnul din Pisa si Coloseumul roman.
De asemenea, italienii sunt foarte apreciati pentru retetele unice de pizza si paste, pe care le-au promovat primii, cat si pentru vin, eleganta, design, teatru, opera - ce mai, pentru stilul de viata si gust.
Miscarile artistice ale Renasterii si Barocului, din sec XIV,XV si pana la sfarsitul sec XVI, au determinat o adevarata revolutie artistica in Italia,( ceea ce a facut din acest loc, leaganul renascentismului. Florenta este orasul cu cele mai multe elemente si influente renascentiste pe km2 - picturi, sculpturi, etc ), apoi in intreaga Europa, si apoi in lumea toata.
Cei mai ilustrii artisti italieni sunt Petrarca, Tasso si Ariosto( ca poeti), Dante, Boccacio, Machiavelli, Castiglione( ca prozatori), Leonardo da Vinci, Raffaello, Botticelli, Fra Angelico si Michelangelo( pictori, sculptori si arhitecti)-toti acestia fiind niste artisti extraordinari ce si-au lasat amprenta in cultura vestica, aceasta cunoscand o dezvoltare durabila si o influenta neasteptata asupra omenirii.
Ca muzicieni de marca, ce de asemenea si-au pus amprenta asupra culturii mondiale, pot fi amintiti cei ai epocii baroce precum Monteverdi, Palestrina si Vivaldi, iar mai tarziu, in sec XIX cea care s-a numit opera italiana romantica (gen muzical inventat de asemenea de italieni) a excelat prin artistii ce au pus-o in valoare, precum Rossini, Verdi si Puccini.


Fisiere in arhiva (1):

  • Italia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!