Italia

Extras din referat Cum descarc?

Italia se intinde de la muntii Alpi si faimoasele lacuri din nord, pana la insula Sicilia, in sud. Italia este plina de cultura, de istorie, de peisaje deosebite, ceea ce o face una din destinatiile preferate de turistii din intreaga lume. Roma, capitala, se remarca atat prin obiectivele istorice de origine romana, dar si etrusca, renascentista, baroca. Apoi este impunatorul Vatican, romantica Venetie, Sicilia cea mai mare si mai faimoasa insula din Mediterana. Un alt motiv pentru care Italia este printre cele mai cautate destinatii sunt preparatele culinare, vinurile, muzica.
Roma, orasul impanzit de monumente istorice lasate de trecerea vremii, are de oferit cate ceva pentru toate gusturile. Cel mai mare si mai important oras al Italiei, centrul economic si cultural este locuit de peste 2, 5 milioane de suflete, carora li se adauga milioane de turisti care il viziteaza in fiecare an. Principalele atractii turistice: Colosseumul, Pantheonul, si sutele de biserici si monumente Alghero e situata in partea de Nord Vest a coastei a regiunii sardinia. Aici domina o clima subtropicala calda de care te poti bucura oricand, mai ales in zilele de vacanta.
Poate fi considerat drept o sefra care tine arta, cultura si natura. Ici poti descoperi monumente si obiecte de arta de o frumusete neintalnita, toate ascunzandu-se printre munti, vai, rauri si lacuri.
Un oras universitar cu multe cladiri istorice si centre medievale. Aici poti gasi una din cele mai renumite galerii cu importante lucrari de arta, o adunare neobisnuita de biserici din care cea mai veche fiind SS Vitale Agricola care are coloane si parti din Templul Roman.
Capri Tarmul capri se innalta pana la 280 metri de la nivelul marii. iubitorii de peisaje isi pot gasi aici marea placere de a admira locurile pitoresti si de a se odihni placut. Florenta Florenta este unul dintre orasele din Italia de nord, pe raul Arno. Capitala a Toscanei si a provinciei Florenta. Pentru importanta sa culturala, Florenta a fost denumita Atena Italiei. Numara 382. 000 locuitori. Detine numeroase cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii (Mostenire culturala mondiala din 1982). Florenta, considerat orasul artelor, ofera vizitatorului multe de vazut: muzee, biserici si palate care reprezinta un nepretuit tezaur, lasat de istorie ca dovada a fiecarei epoci si a fiecarui gen de arta.
Florenta reprezinta o invitatie la o calatorie in istoria artelor!
Genova Oras port care a devenit renumit datorita lui Columb. Printre multiplele locuri minunate poti gasi un acvariu fascinant, port minunat si un centru istoric fiind cel mai mare cartier medieval din Europa.
Milano Milano este situat in regiunea Lombardy in partea de nord a Italiei. Are un numar de 1, 369, 231 locuitori si este al doile oras, dupa Roma, ca marime si importanta in Italia. Este considerat drept capitala artei moderne si contemporane. Principalele obiective turistice: Scala, Domul, Castelul Sforzesco, Galeria ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Italia - Varianta 5
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!