Israel

Extras din referat Cum descarc?

Israelul este un stat cu o vechime de 35 de secole, ocupat insa pana in 1948 de alte popoare. Este asezat in sud-estul Marii Mediterane si pana la valea Iordanului. Are suprafata de 20770Km2 sau 27800Km2 si este de 8-11 mai mica decat a Romaniei (238391Km2), populatia in numar de 5, 9 mil. de locuitori, iar densitatea medie de 284loc/Km2. Are capitala in orasul sfant Ierusalim care are 560000 locuitori.
Campia litorala urmareste tarmul mediteranean, atingand o latime de pana la 40Km. Are numeroase plaje, soluri fertile, iar in nord este formata din pietris calcaros. Aici se concentreaza  1/2  din populatia tarii, cele mai multe orase, porturile, centrele industriale; tot aici se dezvolta o agricultura puternica si turismul.
Muntii Galileei (1208m) si Dealurile Shefela (150-600m) domina partea nordica si centrala a tarii, intinzandu-se intre campia litorala si Lacul Tiberiada. Transversal, pe directie vest-est curge Valea Israel, pe care se afla localizat orasul Nazareth. Precipitatiile ating 500-700mm/an, iar impreuna cu temperaturile ridicate fac ca vegetatia sa fie verde tot anul. In partile inalte uneori ninge. Regiunea adaposteste 17% din populatia tarii.
Se practica agricultura, predominand terasarile, retentiile de apa, iar ca arbori: maslinii si portocalii. In dealurile Iudeei se afla Ierusalimul.
Desertul Negev ocupa  1/2  din teritoriu Israelului, fiind un podis jos, pietros si nisipos, cu mici canioane si depresiuni. In sud-est atinge peste 1000m. Clima este foarte arida in sud unde precipitatiile cad sub 25mm/an si semiarida in nord. In nord s-au dezvoltat agricultura si industria, polarizand 7% din populatia tarii.
In est, Valea Iordanului s-a fixat in lungul unui rift ce se prelungeste spre sud cu Marea Rosie. Este o vale fertila in nord si cu caracter semiarid in sud. Mai ales in sectorul nordic se practica agricultura, pescuitul, turismul, se dezvolta industria usoara.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Israel - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!