Insulele Hawaii

Extras din referat Cum descarc?

Hawaii, acest Paradis al Pacificului continua sa fie un loc al imortalizarii soarelui si al valurilor, un loc al incantarilor exotice scaldat in lumina soarelui si in apa cristalina, un loc incantator pentru milioane de oameni veniti din toate partile, de regula bogati care doresc sa-si petreaca o vacanta cu totul deosebita.
Asezat la o treime din drumul de-a lungul Oceanului Pacific, se gaseste intre 19*-28* Latitudine Nordica si 155*-178* Longitudine Vestica, si la 3870 km de cel mai apropiat oras American important San Francisco, la 6280 km de Tokyo, la 7690 km de Manila si la 8413 km de Sydney. Hawaii este cel mai sudic stat American.
Astazi insulele Hawaii reprezinta cel de-al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii, unul dintre cele mai interesante, cu o istorie cu totul aparte si cu activitati specifice.
Insulele Hawaii au fost locuite cu secole in urma. Cercetatorii si istoricii au demonstrat ca primii locuitori ai insulelor au fost marinarii polinezieni, care dupa mai multe popasuri facute pe aceste insule au hotarat sa se stabileasca aici.
Primul om de culoare alba care a pasit pe aceste insule a fost capitanul James Cook, in 1778, numind atunci grupul de insule Insulele Sandwich. Locuitorii insulei prima data cand i-au vazut au crezut ca au venit zeii la care se rugau, si orice miscare pe care o faceau capitanul sau oamenii lui de exemplu cand isi bagau mainile in buzunar si scoteau chibrituri pentru asi aprinde tigarile ei o considerau magie.
Dupa moartea lui Cook conflictele dintre sefii de triburi sau intensificat, si dupa mai multe altercatii invingator a iesit seful de trib Kamehama care a fost numit rege.
Insulele Hawaii au fost posesiune americana din 1898 si inclus intre Statele Unite ale Americii in 1959. Statul Hawaii este alcatuit dintr-un lant de insule care se extinde la aproximativ 2600 km, intre insula Hawaii din sud-est si insula Kure din nord-vest. Statul are o suprafata de 16729 km patrati, incluzand 93 km patrati de ape.
Toate tarmuile statului Hawai au o lungime totala de 1207 km. Tarmurile insulelor principale sunt stancoase, cu un numar mare de faleze care se ridica deasupra apei.
Teritoriul intregului stat hawaiian este reprezentat de un arc de culmi vulcanice si resturi de corali, lung de circa 2600 km, ca lungime mai mare decat distanta dintre Paris Constanta.
Aproape intreaga suprafata este reprezentata de 8 insule principale, care sunt de la est la vest Hawaii, Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai si Niihau. Insulele Hawaii, precum si celelalte formatiuni din apropiere, reprezinta varfurile unor munti acvatici care fac parte dintr-un mare lant care cuprinde vulcani stinsi sau activi.
Placa tectonica care se afla sub o mare parte a Oceanului Pacific pare a se misca foarte incet spre nord-vest cu o rata de aproximativ 10 cm pe an.
Hawaii cu suprafata totala de numai 10. 240 km patrati este unul dintre cele mai mici state americane.
Aceste insule ale ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Insulele Hawaii - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!