Insulele Galapagos

Cuprins referat Cum descarc?

Motivatia alegerii temei 
Cap. 1 Caracterizare scurta a regiunii biogeografice: 1.1Localizare; 1.2 Date privind geologia regiunii; 1.3 Relieful regiunii; 1.4 Clima; 1.5 Solurile 
Cap. 2 Caracterizarea biodiversitatii floristice 
Cap.3 Caracterizarea biodiversitatii faunistice 
Cap.4 Gradul de conservare al regiunii.
Cap.5 Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Am decis ca proiectul meu sa aiba ca tema "Insulele Galapagos" deoarece frumusetea si caracterul unic al acestor insule sunt renumite pe tot globul. Am considerat ca este un moment prielnic sa ma documentez si sa aflu prin ce se deosebeste aceasta zona geografica de orice alt loc de pe Terra. Datorita izolarii lor, s-a putut dezvolta o lume vegetala si animala aparte, dar de cand a devenit obiectiv turistic, aceasta lume virgina este in pericol (in ultimii ani a fost modernizata infrastructura si s-a mai construit un aeroport). Galapagos este un arhipelag format din insule de origine vulcanica, cu vegetatie luxurianta si diverse specii de animale. Oficial poarta denumirea de "Colon Arhipelago" (arhipelagul lui Columb), insa acestea sunt cunoscute ca Insulele Galapagos sau Insulele Testoaselor. Observatiile asupra faunei insulelor Galapagos l-au condus pe naturalistul englez Charles Darwin la cunoscuta "Teorie evolutionista". In prezent, Insulele Galapagos pot fi vizitate de turisti numai cu permisiune speciala.
Insulele Galapagos: cheia evolutiei -cercetarile lui Darwin- Un grup izolat de insule din Oceanul Pacific a devenit sinonim cu numele Charles Darwin si cu cuvantul ,,evolutie". De fapt, Darwin a petrecut doar cinci saptamani pe insula, care au fost incununarea unei calatorii in jurul coastelor Americii de Sud, incluzand perioade petrecute pe tarm, in care el s-a convins de adevarul teoriei sale asupra evolutiei. Timp de 20 de ani, Darwin a revenit mereu la insemnarile facute pe insule, inainte de a aprecia definitiv ca acele saptamani i-au dat cheia modului in care functioneaza evolutia: prin selectie naturala. In 1831, cand Darwin s-a imbarcat pe vasul regal Beagle in calitate de naturalist oficial, in lumea crestina era acceptata, in mai mare sau mai mica masura, teoria ca Dumnezeu a creat planeta si tot ce se afla pe ea. Odata cu publicarea lucrarii "Originea speciilor prin selectie naturala", in 1859, Darwin a aratat ca aceasta conceptie este gresita. Varietatea vietatilor si asemanarea lor cu speciile sud-americane, a conchis in cele din urma Darwin, se datorau modului in care au ajuns in insule toate fiintele vii. Primele organisme care au colonizat aceste insule stancoase din lava au fost plantele, ale caror seminte si spori au fost purtate de vant sau de apa. Toate animalele de pe insulele Galapagos - exceptand speciile introduse de oameni - au evoluat din ,,pionieri" accidentali. Vietatile cu aripi, precum pasarile, liliecii si unele insecte, au venit probabil in zbor din continentul sud-american (sau au fost deviate de la cursul lor de vanturi puternice in timpul migratiilor anuale), astfel explicandu-se asemanarea lor cu cele observate deja de Darwin. Teoriile sale exprima materialitatea lumii vii, sustin originea animala a omului si stau la baza biologiei moderne, ca o explicatie a biodiversitatii. Cap. 1 Caracterizare scurta a regiunii biogeografice
1.1Localizare
Insulele Galapagos, Los Galopegos sau arhipelagul lui Columb sunt un grup de insule din Oceanul Pacific administrate de catre Ecuador. Sunt situate la aproximativ 1.000 km departare de teritoriul continental. Se mai pot vedea cratere vulcanice pe unele dintre insule, cum ar fi cel de pe Insula Isabela. Datorita izolarii lor si faptului ca omul nu le-a putut face stricaciuni , s-a putut dezvolta o lume vegetala si animala aparte, plante neobisnuite si uneori unice. In anul 1990, Galapagos a primit titlul de Sanctuar al Rechinilor si al Balenelor.
Insulele Galapagos sunt situate la Ecuator si sunt dispersate pe o suprafata de aproape 60.000 km2 din Oceanul Pacific. Arhipelagul este construit din 19 insule, dintre care 13 mari, ce variaza ca suprafata de la 4.588 km2, la 14 km2 si alte 6 insule mai mici au o suprafata cuprinsa intre 1-5 km2. Pe langa insulele principale exista numeroase insulite si stanci care ies din apa. Cea mai mare insula din arhipelag este Insula Isabela (4640 kmp). Muntele Azul care se afla pe Insula Isabela este cel mai inalt punct al arhipelagului, cu o inaltime de 1.689 m.


Fisiere in arhiva (1):

  • Insulele Galapagos.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Paul D Stewart- Galapagos, the island that changed the world
2.John Kricher- Galapagos, a natural history
3. http://www.igtoa.org 
4.http://www.galapagosislands.com/ 
5.http://galapagoscory.weebly.com 
6.http://whc.unesco.org


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!