Insula Serpilor

Cuprins referat Cum descarc?

- 1 Localizare
- 2 Geografia
- 3 Legenda lui Achile
- 4 Istoria insulei
- 4.1 Situatia insulei in epoca moderna
- 4.2 Anexarea Insulei Serpilor de catre URSS in anul 1948
- 5 Importanta strategica a Insulei Serpilor
- 6 Disputele dintre Romania si Ucraina
- 7 Imagini recente din Insula Serpilor
- 8 Note
- 9 Legaturi externe


Extras din referat Cum descarc?

Insula Serpilor (in limba ucraineana ?????? ???????, in greaca antica Leuke, in greaca moderna Ofidonisi, in turca Yilan Adasi) este insula principala a unui total de cinci insule in litigiu intre Romania si Ucraina, litigiu care se judeca la Curtea Internationala de Justitie de la Haga. Trei dintre ele sunt ostroave de pe bratul Chilia: Dalerul mare, Dalerul mic si Coasta-dracului, in apropiere de Tatanir (odinioara Tatomiresti). A patra se situeaza la gura Stari-Stambul: ostrovul Limba. Insula Serpilor este singura care se gaseste in Marea Neagra, la 45 de km de tarmurile Romaniei si Ucrainei. Toate cele cinci insule au fost ocupate de URSS la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cedate fortat de Romania in 1948, si sunt astazi parte a Raionului Chilia (?????) al regiunii Odessa din Ucraina.
- Localizare
- Insula Serpilor este o formatiune de roci localizata la circa 45 km la est de Delta Dunarii (44.814 m de orasul Sulina), pe coordonatele 45?15'15" latitudine nordica si 30?12'12" longitudine estica.
- Insula este apropiata de partea ucraineana a Deltei Dunarii. Cel mai apropiat punct de pe tarm este Insula Kubanskyi (Cobana) din Delta Chiliei, parte ucraineana a Deltei Dunarii, localizata intre Canalul Bastroe si Canalul Vostocinoi. Cea mai apropiata localitate romaneasca este orasul Sulina, aflat la 45 km. Cel mai apropiat oras ucrainean este orasul Valcov, aflat la 50 km de insula.
- Insula are forma unui X, de 662 metri pe 440 metri, acoperind o suprafata de 0.17 km?. Cel mai inalt punct de pe insula este situat la 41 m deasupra nivelului


Fisiere in arhiva (1):

  • Insula Serpilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!