Insula Corfu

Extras din referat Cum descarc?

Corfu este insula padurilor si muntilor, cu sate cu case albe, ascunse in vai, stranduri cu nisip si cu locuitorii vestiti pentru ospitalitatea lor. Insula dispune de toate trasaturile necesare pentru o vacanta perfecta, imbinand stilul grecesc cu cel Italian.
Asezare 
Apartinand insulelor Ionice, Corfu este o placuta tranzitie intre Italia si Grecia,de la una mostenind farmecul strazilor drepte ale orasului vechi,casele inalte,rufele intinse la uscat la ferestre, iar de la cealalta, marea de un albastru intens, intre azur si turcoaz,care spala malurile stancoase si colinele insorite,pline de maslini,chiparosi si lamai.
Cu o pozitie strategica la trecerea din Marea Adriatica, in Marea Ionica prin stramtoarea Otranto, insula Corfu, este separata de partea continentala albanezo-greceasca prin stramtoarea Stenon Kerkiras.
Istoric 
Corfu e identificata ca insula feacilor,in care a fost aruncat de furtuna Ulise, dupa ce a fost eliberat de nimfa Calipso din insula Ogigia.Acolo l-a gasit Nausica si l-a dus la tatal sau Alcinous, regele feacilor, care i-a pus la dispozitie o corabie cu care a ajuns in patria lui Itaca.
Insula a fost locuita din timpuri foarte indepartate si ocupata in 700 i.e.n. de corintieni. Pe coastele ei se mentioneaza prima batalie castigata de greci in 664 i.e.n. In anul 435 i.e.n. locuitorii cer ajutorul atenienilor impotriva corintienilor care a fost si una din cauzele razboiului peloponesiac. Devine posesiune romana in 229 i.e.n. Intre 1267-1386, Corfu s-a aflat sub autoritatea angevinilor francezi din regatul Neapolului,iar din 1386 pana in 1797 sub dominatia venetienilor.
In 1797, insula a fost ocupata de trupele franceze republicane, doi ani mai tarziu, francezii au fost alungati de rusi si de turci.In 1814, tratatul de la Paris da insulelor Ionice un statut independent, sub protectorat britanic, pana la urcarea pe tronul Greciei a regelui George I ,in 1863. sub dominatia britanica s-au realizat multe constructii publice, drumuri, retele de apa, chiar si o universitate. Desi au participat la razboiul de independenta, confiotii au dat voluntari si ajutor material si din randurile lor s-a ridicat primul sef al noului stat grec Ioan Capo dIstria.Dupa 1864 insula Corfu a trecut sub autoritatea Greciei.
Din istoria sa milenara, Corfu a mostenit putine bogatii arheologice insa o oarecare atmosfera datorita indelungatei prezente a venetienilor.
Orasul Corfu, capitala insulei, a conservat caracterul venetian si nenumarat monumente datate din secolele XV-XVIII.


Fisiere in arhiva (1):

  • Insula Corfu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!