Insula artificială - Palm Jumeirah

Extras din referat Cum descarc?

Printre insulele artificiale, create de om prin diferite mijloace se afla insula palmier din Dubai. Acest complex insular alcatuit din Plam Jumeirah, Palm Jabel Ali si Palm Deira, este construit de catre Nakheel Properties, departamentul pentru dezvoltare din cadrul Emiratelor Arabe Unite. Ideea construirii acestor insule apartine seicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum si are ca scop cresterea ratei turismului in Dubai. Fiecare parte a complexului insular este proiectata sa dea forma unui urias palmier - de unde si numele acestui proiect -, inconjurat de un arc de cerc menit sa-l protejeze de valurile marii, iar suprafata castigata marii va fi transformata in proprietati private cu case de vacanta, centre de tratament, malluri, parcuri acvatice si nenumarate alte facilitati. Insulele palmier sunt situate pe coasta Emiratelor Arabe Unite la Golful Persic si vor adauga inca 520 km la plajele Dubaiului.
Primele doua insule au necesitat circa 100 miliane de metri cubi de roca, pietris si nisip, iar la finalul proiectului se estimeaza ca se vor consuma peste 1 miliard de metri cubi de materie prima. Rocile provin din interiorul peninsulei Arabe, iar nisipul din largul marii.
Elaborarea proiectului a inceput in luna iunie a anului 2001 si la scurt timp, au inceput lucrarile la arcul de cerc ce deserveste drept dig, Palm Jebel Ali, cu o suprafata ce intrece cea a Parisului. Momentan, proiectul ramane deschis modificarilor si se estimeaza ca intregul complex sa fie dat in functiune in intregime, impreuna cu cladirile si utilitatile sale in aproximativ 10 ani.
Insula palmier este alcatuita dintr-o insula principala ce joaca rolul trunchiului palmierului, 17 arce de cerc ce constituie frunzele si digul ce le incercuieste, cu o lungime de circa 11 km. Complexul propriu-zis se intinde pe o suprafata de 5 km pe 5 km ; astfel coasta Dubaiului se prelungeste cu 78 km. In prima faza a dezvoltarii proiectului s-au creat 4. 000 de vile si apartamente.
La finele anului 2006, proprietarii au inceput deja sa se mute in noile lor locuinte pe masura ce acestea sunt construite, marcand sfarsitul primei parti a constructiei, dupa cum declara seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care inseamna finalizarea completa a 1. 400 de vile pe 11 din cele 17 frunze si aproape 2. 500 de apartamente situte in cele 20 de cladiri de-a lungul coastei in partea estica a trunchiului.
Legatura complexului cu uscatul se realizeaza prin asa numita  mila de aur , o fasie de sol a carei constructie, impreuna cu infrastuctura aferenta este programata sa se termine pana in 2008, iar conexiunile intre diferite insule alcatuitoare se realizeaza prin Palm Monorail.
Ce inseamna totusi sa construiesti o insula artificiala ? In cazul complexului Palm Jumeirah, primul pas a fost facut in 2001 prin demararea constructiei digurilor de protectie care protejeaza muncitorii si viitorii rezidenti de capriciile marii.
Digul este construit din roca, in timp ce insulele sunt modelate ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Insula artificiala - Palm Jumeirah.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

en.wikipedia.org/wiki/The_Palm,_Jumeirah
en.wikipedia.org/wiki/Palm_Islands
www.thepalm.ae
www.propmart.net/palm-jumeirah.asp
realestate.theemiratesnetwork.com/developments/dubai
www.usatoday.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!