Influența climei în turismul din Cehia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Asezata in Europa Central - Estica, cu un relief predominant de podis vechi al Boemiei, este formata din Muntii Metaliferi (1244m) in partea de NV, Padurea Ceha si Sumava in SV, la granita cu Germania, Colinele Ceho-Morave (837m) spre SE catre Depresiunea Morava si Muntii Krkonose si Jeseniky (1602m) la granita cu Polonia care se inscriu cu peisaje deosebit de attractive. In sudul Podisului Cehiei, pe raul Vltava si afluentii acestuia se afla lacuri de mare interes Turistic (Lipen), iar pe Elba, Vltava, Morava si Oder se pot deplasa ambarcatiuni turistice pentru agreement.

Pozitia geografica in centrul Europei are o importanta deosebita in transporturile in tranzit, inclusiv turistice. Prin numeroasele obiective turistice cultural-istorice (castele medievale), statiuni balneoclimaterice, arii montane si carstice de mare spectaculozitate, frumusetea padurilor de pin sau mixte, se inscrie cu un mare interes turistic in Europa (peste 30 de statiuni si 145 castele si edificii religioase).

Dupa anul 1990 Cehia este vizitata de 60-80 milioane de turisti straini pe an. Are peste 50 de statiuni balneo-climaterice, printre care Karlovy Vary ( Karlsbad) si Marianske Lazne (Marienbad).

Clima.

Aceasta este temperat continentala si umeda,cu veri calde si ierni friguroase. Temperatura medie a lunii iulie este de 20(R)C in zonele de campie iar in muntii se inregistreaza intre 8(R)C si 11(R)C. Temperatura medie a lunii ianuarie se situeaza intre -1(R)C si -2(R)C in zonele de campie si intre -5(R)C si -7(R)C in munti. Pe parcursul luinlor martie,aprilie si mai temperaturile cresc rapid,in special,in luna aprilie cand temperaturile variaza foarte mult pe durata unei zile. Datorita pozitiei central in cadrul Europei,Cehia nu este afectata de influente oceanice sau ale marilor,astfel conditiile climatice generale sunt aproximativ asemanatoare pe intreg teritoriul tarii,variind in functie de altitudine. In anotimpul cald(vara) temperaturile ridicate excesive se intalnesc foarte rar,iarna se pot inregistra temperaturi foarte mici atunci cand se manifesta prezenta vanturilor dinspre Rusia. Amplitudinea mare a temperaturilor in timpul iernii si verii este datorata continentalismului.Primavara este caracterizata de un nivel ridicat al apelor din rauri ca urmare a topirii zapezii,cu inundatii ocazionale in regiunile joase. Cantitatea medie de precipitatii anuale este de 530mm.

Regiunile turistice si profilul acestora.

In raport cu concentrarea de valori turistice se pot delimita mai multe regiuni turistice:

A.Boemia.

Praga - capitala Cehiei, asezata pe terasele Vltavei si colinele Podisului Boem, in Depresiunea Praga. "Orasul celor o mie de turnuri"este ideal pentru amatori de castele, catedrale si cultura. Forme de turism practicate: itinerant cu valente culturale, transit.

Climatul este temperat continental, ca in restul tarii,iar in anotimpul rece precipitatiile solide sunt insemnate,in general ninge aproximativ 5-6 zile pe luna in aceasta perioada. Temperaturile coboara pana la -3(R)C in ianuarie, -1(R)C in februarie,iar in luna decembrie ating 1-2(R)C. Vara temperaturile ating in medie 16-18(R)C,iar in lunile iulie si august sunt cele mai calde. Minimile din timpul verii ating 11-13(R)C si maximile 26(R)C. Astfel momentul ideal pentru a vizita Praga este vara si toamna datorita caracterului moderat al climei.De asemenea se inregistreaza un numar mare de turisti si iarna in preajma sarbatorilor de iarna.Atractile turistice din Praga sunt deschise tot timpul anului iar in restul tarii acestea sunt inchise iarna.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influenta climei in turismul din Cehia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
979 cuvinte
Nr caractere:
5 799 caractere
Marime:
75.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
clima, influente, cehia, relief, mediu
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Lucian Sfaca
Sus!