India - Taj-Mahal

Extras din referat Cum descarc?

Uniunea indiana, stat federal in sudul Asiei, cuprinzand cea mai mare parte a peninsulei Hindustan si o serie de insule grupate in arhipeleagul Andaman, Nicobar si Laccadive; India are 3, 3 mil. Kmp. Si o populatie de 913, 2 mil. loc. (in1996), locul 2 pe glob dupa China. Limba oficiala: hindi (uzuala engleza). Religia: hinduism 80%, islamism 11%, crestinism (catolici 2%), budism.
Orase porturi: Bombay/ Mumbai, Calcutta, Delhi, Madras, Hyderabad, Bangalore, Ahmedabad, Kanpur, Nagpur, Lucknow, Poona/ Pune s. a. Este impartit in 25 de state federale si 7 teritorii autonome. Relieful acestei tari (care formeaza practic un subcontinent) are o deosebita varietate morfologica (lanturi montane cu extindere si inaltimi mari, vaste campii, podisuri, coline si deserturi), hidrografica, climatica, floristica si faunistica. In partea de NV, N si NE a Indiei, in zonele de frontiera, se desfasoara, pe cca. 2400 km lungime, Muntii Himalaya, fiind formati din trei siruri paralele, separate prin podisuri si vai, iar in cea de NV se afla prelungirile Muntilor Karakorum, cu altitudinea maxima de 8611 m. (vf. K2, cel mai inalt de pe teritoriul Indiei). Muntii Himalaya culmineaza pe teritoriul Indiei, In vf. Kanchenjunga (8598m.), situat la granita cu Nepalul. La poalele Muntilor Himalaya se afla colinele prehimalayene Siwalik. Sectorul peninsular al Indiei este dominat de Pod. Deccan (cca. 1 mil. Kmp.), cu aspect de platforma, compus din platouri joase (400-500 m. alt.) ce se intind de la Sud de M-tii Vindhya si raul Narmada. Podisul urca spre margini in sisteme muntoase: Vindhya in Nord, m-tii Gatii de Est si, respectiv, Gatii de Vest, ce se unesc in Sud si domina campiile litorale Malabar (de-a lungul tarmului Marii Arabiei) si Coromandel (spre tarmul G. Bengal). In NE tarii se desfasoara Pod. Shillong, iar in NV, Desertul Thar.
In arealul de NE al Indiei, intre M-tii Himalaya la N si Pod. Deccan in S, se desfasoara o parte din Campia Indo-Gangetica, deosebit de neteda, una dintre cele mai mari din lume.
Clima este tropical-musonica, cu un anotimp secetos si altul ploios. Precipitatii bogate (pana la 12000 mm/an in NE), cu exceptia Pod. Deccan (din cauza barierei muntoase) si a Desertului Thar.
Reteaua hidrografica este dominata de fluviile Gange si Brahmaputra, navigabile pe mari distante; in Pod. Deccan, mai importante sunt fl. Narmada, Godavari, Krishna, si Mahanadi. Vegetatie diversificata: padure deasa pe coasta Malabar si in Assam (NE), jungla in piemontul himalayan, savanain Campia Bengal, stepe cu plante xerofite, desert (in NV). Fauna deosebit de bogata, ocrotita intr-o importanta retea de zone.
Variate resurse minerale. In 1994, pe teritoriul Indiei se exploatau: huila (254, 4 mil. t., locul 4 pe glob, cca 100 miliarde t de rezerve), lignit si carbune brun (19, 3 mil. t.), minereu de fier (60, 7 mil. t., locul 5 pe glob; peste 20 miliarde t. rezerve), mangan (1, 8 mil. t.), cupru, plumb, zinc, magneziu, tungsten, uraniu (200 t.), bauxita (5 mil. t.) ...


Fisiere in arhiva (1):

  • India - Taj-Mahal.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!