India

Extras din referat Cum descarc?

Suprafata: 3.287.590 km2
Populatia: 846.302.688 locuitori
Capitala: New Delhi
India are o suprafata de 3.287.590 km2 si o populatie de 846.302.688 locuitori. Densitatea este de 247 locuitori/km2. Capitala Indiei este Delhi cu o populatie de 8.375.188 locuitori. Cel mai mare oras din India este Calcutta cu o populatie de 10.916.272 locuitori. Limbi oficiale sunt hindi si engleza. Moneda oficiala este rupie(1 rupie = 100 paisa).. Produsul intern brut este de 450.493.000.000 dolari SUA. Forma de stat este republica federala.
Muntii Himalaya din nord ocupa circa 15% din suprafata tarii. Sunt cei mai inalti munti din lume, atingand peste 7.000 m. La sud de muntii Himalaya se intinde marea depresiune de la Desertul Thar din vest, pana in Bangladesh in est, in principal constand din valea fluviului Gange. Aceasta ocupa 45% din suprafata tarii si are 4.000 km de la vest la est si 350 km din nord spre sud. Sudul Indiei este o peninsula imensa ocupata de Podisul Deccan. In marginea nordica sunt muntii Vindhza, spre vest muntii Gatii de Vest, cu inaltimea medie de 1.200 m. Inaltimea medie a muntiilor Gatii de est este pe jumatate atata.
Clima musonica a Indiei are patru anotimpuri: in decembrie-martie anotimpul racoros, secetos; in aprilie -mai anotimpul cel mai calduros; in iunie-septembrie anotimpul umed, cand vantul bate din sud si aduce peste 90% din precipitatiile din India. Intre octombrie-noiembrie este anotimpul musonului in retragere. Cantitatea totala de precipitatii variaza intre 1.143 cm si doar 10 cm in Desertul Thar. La Madra , in sud, temperaturile medii sunt 24 C in ianuarie si 30 C in iunie, iar cantitatea totala de precipitatii 125 cm. Pentru Bombaz cifrele sunt 24 C, 29 C si 180cm, iar pentru Delhi 14 C, 33 C si 63 cm.
India este a doua cea mai populata tara din lume. 84% sunt hindusi, 11% sunt musulmani, 3% sunt crestini si 2% sunt sikh. Engleza este folosita ca limba oficiala. Hindusa este vorbita de circa 30% din populatie. Alte limbi sunt bengaleya, marathi, telugu si urdu. India este o natiune agricola si 73% din populatia totala traieste in regiuni rurale.
India, desi agricola, nu a devenit independenta din punct de vedere al hranei. Productia de alimente este in crestere, dar nu la fel ca si populatia, iar rata mortalitatii a scazut datorita imbunatatirii ingrijirii medicale. S-a incercat incurajarea controlului nasterilor, dar rata natalitatii este tot in jur de 28 la mie. Secetele si inundatiile frecvente provoaca daune recoltelor.
Iuta, ceaiul, bumbacul, tutunul, trestia de zahar, arahidele, cafeaua , dudele, nucile de cocos, cauciucul si opiul sunt culturi importate pentru comert. Dudele se cultiva pentru viermii de matase, India fiind al doilea mare producator de matase din lume, India este al patrulea mare producator de cafea, cel mai mare cultivator de ceai, in special in dealurile Assam, Kerela si Tamil Nadu.


Fisiere in arhiva (1):

  • India.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!