Incalzirea globala actuala

Extras din referat Cum descarc?

Incalzirea globala este cresterea continua a temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a apei oceanelor, constatata in ultimele decenii.Temperatura medie a aerului in apropierea suprafetei Pamantului a crescut in ultimul secol cu 0,74 ?0,18 ?C.
Grupul interguvernamental de experti in evolutia climei , afirma ca ,,cea mai mare parte a cresterii temperaturii medii in a doua jumatatea a secolului al XX-lea se datoreaza probabil cresterii concentratiei gazelor cu efect de sera, de provenienta antropica. Ei considera ca fenomenele naturale ca variatiile solare si vulcanismul au avut un mic efect de incalzire pana in anii 1950, dar dupa efectul a fost de usoara racire.
Incalzirea globala are efecte profunde in cela mai diferite domenii. Ea determina ridicarea nivelului marii, extreme climatice, topirea ghetarilor, extinctia a numeroase specii si schimbari privind sanatatea oamenilor. Impotriva efectelor incalzirii globale se duce o lupta sustinuta, al carei aspect central este ratificarea de catre guverne a Protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiei poluantilor care influenteaza viteza incalzirii.
Clima Pamantului a suferit dintotdeauna modificari ciclice, cu perioade de racire si incalzire. Modificarile au diferite durate, precum si diferite amplitudini. Se mentioneaza urmatoarele tipuri de cicluri:
* Ciclul zi-noapte (ciclul circadian), in care temperaturile pot varia de la cateva grade, pana la cateva zeci de grade. Acest ciclu este prea rapid pentru a fi luat in considerare in cazul schimbarilor climatice.
* Ciclul anual (anotimpuri), in care variatia temperaturii si a altor parametri, de exemplu a concentratiei de dioxid de carbon) este sesizabila pe un grafic care arata influenta industrializarii.
* Ciclul solar, cu o durata de cca. 11 ani, indica o variatie periodica a temperaturilor, care poate masca incalzirea globala.
Ciclul glaciar, care se intinde pe durate de mii pana la sute de mii de ani si determina mari variatii climatice.
Ciclul solar, este o variatie a activitatii solare cu o durata medie de 11,2 ani, insa se cunosc cicluri solare cu durate intre 8 si 15 ani. Se presupune ca un ciclu solar este determinat de campul sau magnetic, care se inverseaza o data la 11 ani, un ciclu magnetic complet durand de fapt 22 de ani. Activitatea solara este caracterizata prin numarul de pete solare, numarul de eruptii solare si radiatia solara. Cel mai bun indice este considerat cel al radiatiei de 2,8 GHz, adica a radiatiei cu lungimea de unda de 10,7 cm.


Fisiere in arhiva (1):

  • Incalzirea globala actuala.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești.
După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare.
Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!