Hazarde Naturale - Eruptiile Vulcanului Pinatubo

Extras din referat Cum descarc?

V U L C A N I I SI V U L C A N I S M U L VULCANII -REPREZINTA DESCHIDERI IN SCOARTA TERESTRA SUB FORMA DE ORIFICII SAU CRAPATURI PRIN CARE SUNT ADUSE LA SUPRAFATA MATERIALE INCANDESCENTEIN IN SPECIAL LAVE ,CENUSI VULCANICE, FRAGMENTE DE ROCA,GAZE SI VAPORI. VULCANUL PINATUBO IN TIMPUL EMISIILOR DE SO2
Procesul de transfer al materiei din adancuri spre suprafata poarta numele de eruptive vulcanica. ERUPTIE IN FAZA TERMINALA.VULCANUL PINATUBO Cauzele eruptiilor constau in principal in acumularea energiilor in rezevoarele subterane de lava,presiunileexercitate de fortele tectonice ,diferentele de densitate dintre lave si rocile pe care le strabat. Vulcanismul-reprezinta totalitatea proceselor si fenomenelor legate de iesirea magmei la suprafata.
FORMATIUNILE VULCANICE Toate formatiunile vulcanice sunt formate prin acumularea de magma. Magma poate erupe prin unul sau mai multe ventre vulcanice, care pot fi o singura deschizatura, mai multe deschizaturi, sau o crapatura lunga, numita vent de fisura. Se formeaza in adancul pamantului, in general, in mantaua superioara. Pentru a se forma magma , este nevoie de temperaturi si presiuni foarte ridicate. Mantaua solida trebuie topita la conditii intalnite de obicei la adancimi de 80 pana la 100 km sub suprafata pamantului. Odata ce mici picaturi de magma se formeaza, ele incep sa se ridice deoarece magma are o densitate mai mica decat rocile ce o inconjoara.Aceste picaturi se aduna, formand adevarate rauri de magma.Acestea se aduna in regiuni subterane numite rezervoare de magma. Dupa fiecare eruptie, este adaugat un nou strat vulcanului, acesta crescand in marime. Asa iau nastere stratovulcanii!


Fisiere in arhiva (1):

  • Hazarde Naturale - Eruptiile Vulcanului Pinatubo.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!