Harta Riscuri

Extras din referat Cum descarc?

Riscul pedologic este un termen de origine franceza , preluat acesta a a primit o serie de sensuri si intrepretari care de care mai spetaculoase . Toti cei care s- au ocupat de risc au fost cat mai originali complicand notiunea de termen de risc, iar in cele din urma se poate confunda risc-pericol.
Riscul reprezinta probabilitatea sau posibilitatea de producere reala de producere a unui fenomen natural extrem,oricum asteptat cu consencinte grave, fata de care omul are adesea o pozitie pasiva care nu ar avea loc daca nu ar fi hazardul care sa se declanseze si nu ar fi considerat risc , daca nu ar fi omul care sa-l suporte.
"Valeria Velcea ,, deosebeste riscuri de mediu geografice impartite in   
( geomorfologice, climatice, hidrologice, pedologice si ecologice, riscuri antropice).
In realitate riscul reprezinta posibiltatea de producere a unui fenomen cu urmari nefaste, presupune producerea  unui  fenomen natural deosebit.
Societatea umana  are un rol important in prodcerea fenomenului de risc , dar si in prevenirea lui.
Amenajarea la irigatie a unei suprafete de teren cu apa freatica situate la o mica adancime fara sa fie un fenomen de secare drenaj, va pune in pericol intreaga suprafata, pe langa aparitia fenomenului de inmlastinire, salinizarea solului va deveni un fenomen eminent.
Astfel, in sistemul Cazazu , Movila Miresei, Litcoteanca din Campia Brailei din Bariganul central, unde lipsa drenajului a condus la degradarea prin saraturare a unor suprafete


Fisiere in arhiva (1):

  • Harta Riscuri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!