Gospodărirea apelor în Orașul Slobozia

Extras din referat Cum descarc?

Judetul Ialomita este situat in partea estica a Campiei Romane al carui relief prezinta o forma general tabulara, fara fragmentari transversale, cu campuri largi si plane. Monotonia reliefului este intrerupta doar de terasele Ialomitei si Dunarii, de movile, dune consolidate, martori de eroziune ca si numeroase depresiuni de loess,cunoscute sub denumirea de crovuri sau padine cu sau fara lacuri sarate. 
Zona orasului Slobozia este dominata de raul Ialomita, ce prezinta panta redusa 7% precum si structura sedimentara loessoida cuaternara ceea ce favorizeaza meandrare pronuntata. Raul are o alimentare pluvio-nivala si transporta un volum mediu de apa multianual de 40,8m3/s, inregistrat la statia hidrometrica Slobozia. 
Din punct de vedere climatic se poate observa prezenta unei clime temperat-continentale usor excesive, manifestandu-se printr-o amplitudine termica anuala si diurna relativ mare si prin cantitati reduse de precipitatii. Prin asezarea in partea de sud-est a tarii, judetul Ialomita este supus influentelor maselor de aer estice-continentale, vestice-oceanice si indico-mediteraneene, ceea ce conditioneaza un climat de tip continental excesiv. Temperatura medie anuala atinge valoarea de 11,1 oC, cu un minim in luna ianuarie(-3oC) si maxim in luna iulie(+30oC) . Durata de stralucire a soarelui datorita reliefului de campie este mare osciland in jurul a 2250 ore pe an iar aportul energetic 127 kcal/cm2. Precipitatiile anuale prezinta valori de 400-450mm/an . Evapotranspiratia prezinta cele mai mari valori din tara, ceea ce accentueaza ariditatea. 
Regimul vanturilor joaca un rol de prim ordin in modelarea reliefului. Dominante sunt vanturile din sectorul din sectorul nordic si nord-estic, pe timpul sezonului rece (viscole). Dupa cum arata si directia dunelor, vanturile cu dominanta nordica au avut o actiune importanta si in trecutul geologic. 
Resurse de apa sunt reprezentate de raul Ialomita si sursele de apa subterana. Debitele minime se inregistreaza in lunile august-septembrie si decembrie-februarie. Un volum insemnat de apa al Ialomitei este consumat prin sistemele de irigatii. Scurgerea medie multi anuala este redusa, sub 1l/s/km2. Raul Ialomita traverseaza o puternica zona industriala cu un mare volum de ape reziduale, in pofida statiilor de epurare existente apare ca un rau foarte poluat. 
Pentru alimentarea cu apa a municipiului Slobozia, conform proiectului nr 214/2006, elaborat de proiectantul general S.C APAC S.R.L - au fost prevazute un numar de 25 de foraje cu adancimi de 110 m fiecare si debite de exploatare preliminare Q=10 l /s/foraj. Dintre acestea au fost executate de catre ISPIF S.A un numar de 20 de foraje notate de la P0 la P19.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gospodarirea Apelor in Orasul Slobozia.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!