Previzualizare referat:

Extras din referat:

Situata in inima Europei, Republica Federala Germania, cu o suprafata de aproximativ 357000 km2 (de 1, 5 ori mai mare decat Romania) are noua vecini: Danemarca in nord, Olanda, Belgia, Luxemburg si Franta in vest, Elvetia si Austria in sud si Republica Ceha si Polonia in est. Aflandu-se in centru, RFG este mai mult decat o punte de legatura esentiala intre Europa de vest si cea de est, dar si o punte importanta intre peninsula Scandinavia si tarile mediteraneene. Germania se intinde mai mult de-a lungul meridianelor (876 km) decat de-a lungul paralelelor (640 km). Lungimea totala a granitelor, atat naturale cat si artificiale, atinge 3758 km. Ca populatie, este pe locul 2 in Europa, dupa Rusia. Desi are o populatie mai mare decat cea Frantei (81 milioane loc. ), are o suprafata mult mai mica.

Din punct de vedere geografic, Germania poate fi impartita in 5 regiuni care impresioneaza prin frumusetea peisajelor: Datorita climei reci, in campiile joase din nord predomina stepa ierboasa presarata cu numeroase lacuri si marginita la nord de mici golfuri. De aici porneste o fasie foarte fertila spre Zona Centrala. In Marea Nordului si Marea Baltica se afla numeroase insule. In Marea Nordului sunt Insulele Frisian de Est, Insulele Frisian de Nord si Insula Helgoland. In Marea Baltica sunt insulele Ruegen, Hiddensee si Fehmarn. Caracteristice tarmului Marii Baltice sunt fiordurile Schleswig-Holstein si lacurile din vestul Pomeraniei, o provincie apartinand fostei Prusii. Zona Centrala Inalta imparte Germania in cea de nord si cea de sud. Valea Rinului central constituie o artera naturala de comunicatie. Zona Centrala Inalta contine Masivul Rhenish Schist, compus din Hunsrueck, Eifel, Taunus, Westewald, Bergisches Land si Sauerland, Muntii Hessian si Muntii Weser si Leine in vest si centru. Chiar in inima Germaniei se inalta Muntii Harz. Spre est sunt Muntii Rhoen, padurea Bavareza, dealurile Fichtel, padurea Franca, padurea Turingiei si Muntii Mineraleri.

Peisajul Zonei Centrale Inalte in partea de sud-vest, in forma de terasa, imbratiseaza Valea Rinului Superior cu lanturile muntoase Padurea Neagra, Padurea Oden si Spessart, Padurea Palatina cu Haardt, si terasa Svaba-Franca. Poalele Alpilor cuprind inaltimile Svabe-Bavareze cu dealurile si lacurile mari din sud, peisajul deluros din Bavaria Joasa si Valea Dunarii. Caracteristice acestei regiuni sunt ierburile joase, dealurile rotunjite si lacurile Chiemsee si Stanberger. Dealtfel, apar numeroase sate mici.

Partea germana a Alpilor cuprinsa intre Lacul Constanta si Berchtesgaden este compusa din Alpii Bavarezi, Muntii Allgau si Alpii Berchtesgaden. In aceasta lume a Alpilor domnesc lacurile pitoresti precum Konigsee si diferite statiuni turistice.

Germania este situata in zona vanturilor reci de vest dintre Oceanul Atlantic si climatul continental din est. Schimbarile importante de temperatura sunt foarte rare. Iarna, temperaturile sunt, in medie, de 1, 5 grade C in regiunile joase si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Germania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 028 cuvinte
Nr caractere:
5 898 caractere
Marime:
9.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
germania, geografie
Predat:
la liceu
Sus!