Geografia mediului

Extras din referat Cum descarc?

Filmul ,,Europe'' este mai mult decat un film obisnuit. Este un film documentar foarte bine realizat, care vrea sa ne faca cunoscute lucruri de care poate multi dintre noi nu le stim si anume despre modul in care a evoluat omenirea in Europa si efectele negative pe care care le area aceasta asupra continentului, a mediului inconjurator. Dar ne este prezentat de asemenea si faptul ca se incearca pe cat posibil sa se pastreze comorile care inca le avem.
O data cu vizionarea acestui documentar aflam ca timp de 2 milioane de ani gheata a inghitit continentul, nu doar o data, ci de mai multe ori. Apoi aflam ca acum 20.000 de ani, clima aspra a inceput sa-si slabeasca forta. Continentul s-a transformat usor, usor in zona cea mai inverzita a Pamantului. Insa acum o noua forta de schimbare a luat avant, aceasta forta are un impact devastator asupra naturii in Europa. Se desfasoara o lupta intre natura si om si a imblanzirii naturii salbatice. Daca acum 10.000 de ani Europa era o padure virgina, cu doar cateva milenii mai devreme era o tundra fara copaci unde rataceau turme de mamuti si reni. O data cu imblanzirea climei au aparut si vinatorii de hrana, fie ei animale sau oameni. Trecerea anilor a dus la aparitia fermierilor, iar o data cu acestia padurile au inceput sa fie defrisate. Evolutia oamenilor a dus de asemenea la inlocuirea plantelor salbatice cu orzul, secara si maslinele. Astfel oamenii au inceput sa se stabileasca in diferite locuri, astefel pasunile si ogoarele au luat locul padurilor de alta data. Primii colonisti au reusit sa imblanzeasca animalele salbatice, astfel, caprele si oile s-au imprastiat pe tot continentul, contribuind la despadurirea lui. De asemenea si agricultura s-a raspandit. Mnajdra, unul din multele temple ale soarelui de pe insula Malta ridicat de fermierii europeni acum peste 7.000 de ani sunt cele mai vechi cladiri din lume ramase in picioare. Monumente lucrate cu grija, ca acesta, sunt simbolurile unor schimbari importante in peisajul Europei, ale colonizarii si proprietatii. Lumea este intr-o continua evolutie, astfel acum 4.000 de ani, padurile primitive ale Europei au fost asaltate de o alta nevoie mai agresiva ca niciodata si in zonele indepartate pana atunci neatinse. Faurirea metalului, topirea cuprului si a bronzului s-a raspandit repede in tot continentul. Armata romana a fist cel mai mare constructor de drumuri pe tot continentul.
Catarul pus la caravane transporta ulei de masline, branza, vin si arme si metal brut. Animalele salbatice ramase sunt vanate si vandute, nimic nu ramane neatins de mana omului, astfel multe dintre ele sunt pe cale de disparitie. Apoi o alta schimbare a climei a dus la lipsa recoltelor au determinat triburile din nord sa-si paraseasca pamanturile, salbaticiaa cuprins ogoarele si pasunile, astefel, lipsa recoltelor au determinat triburile din nord sa-si paraseasca pamanturile. Parea ca soseste o noua Era Glaciara, pentru prima data dupa cateva secole, raurile de la frontiere au inghetat si invadatorii au putut traversa dunarea inghetata si Rinul pe picioare. Intr-o continua evolutie sa-u construit baraje,rezervoare si apeducte si retele complexe de canale. Oamenii sun eventivi si nu se lasa batuti asa usor nici daca climatul si regiunea nu sunt favorabile locuirii, departe in nord, viata de pe uscat depinde direct de cea din mare, pamanturile neputand fi cultivate. In multe zone se practica pescuitul excesiv, care duce la disparitia speciilor de pesti si de alte vituitoare marine.
Iar si iar padurile sufera defrisari, in locul lor apar constructii si locuri de agricultura, lemnul a fost folosit de asemenea la constructia corabiilor si a barcilor, folosite in diferite atacuri, care pana la urma au ajuns sa fie scufundate.
Omenii odata cu evolutia lor, cu cresterea populatiei sau confruntat cu diferite situatii neplacute, o invazie de sobolani a dus la o epidemie pe intreg continentul, in doar trei ani, jumatate din locuitorii Europei murisera. Populatiei Europei i-au trebuit 250 de ani sa revina la nivelele anterioare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Geografia mediului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!