Geografia mediilor naturale

Extras din referat Cum descarc?

-  Peninsula Kola este situata in partea europeana a Rusei, regiunea Murmansk. 
- Relief
Partea de vest a peninsulei este acoperita de doua lanturi muntoase: Muntii Khibiny simasivul Lovozero; fostul contine cel mai inalt punct din peninsula-Muntele Chasnachorr, care este la 1.191 de metri (3.907 ft). Decalajului de drenaj Keyvy se afla in partea centrala. Reliefuri muntos de Murman si Kandalaksha coastele se intind de la sud-est la nord-vest.
- Clima
Temperatura medie in ianuarie este de aproximativ -10 ? C (14 ? F), cu temperaturi mai scazute tipic in zonele centrale ale Peninsulei. Temperatura medie in iulie este de aproximativ + 11 ? C (52 ? F). Minimele record ajung -50 ? C (-58 ? F) in zonele centrale si -35 la -40 ? C (-31 -40 ? F) pe coastele. [8] discuri maxime sa depaseasca + 30 ? C (86 ? F) aproape pe tot teritoriul Peninsulei. Primele ingheturi apar inca din August si poate dura prin mai -  iunie chiar.
Nivelurile de precipitatii in Peninsula sunt destul de ridicat: 1.000 milimetri (din 39) in munti, 600-700 milimetri (24 -  28 in) pe coasta Murman si 500 -  600 milimetri (20-24 inch) in alte domenii. Cele mai ploioase luni sunt August pana in octombrie, iar martie si aprilie sunt cel mai uscat.
- Hidrografia
Kola Peninsula a multe rauri mici, dar in miscare rapida cu praguri. Cele mai importante dintre ele sunt Ponoy, Varzuga, Nely, Teriberka, Voronya si Yokanga. Cele mai multe rauri provin din lacuri si mlastini si colecteza apele din topirea zapezii.
- Vegetatia si fauna
Peninsula este acoperit de taiga in sud si tundra in nord. In tundra, conditiile de frig si vant si a permafrostului limiteaza cresterea pomilor, rezultand intr-un peisaj dominat de ierburi, flori salbatice si arbusti, cum ar fi mesteacan pitic si mur. In zonele de coasta nordica lichenii sunt comuni. Taigaua in zonele de sud este compusa in mare parte de pini si brazi.
Turmele de reni viziteaza pajistile in timpul verii. Alte animale se numara vulpi arctice, lupi, elani, vidre.
- Populatie
Peninsula este locuita de laponi (sami).
- Turism
Murmansk este un port (militar) important si loc de stationare a Flotei de Nord a Rusiei. Pana in anul 1991 a fost zona militara, inchisa pentru turisti. In general, turistii vin pentru a vedea fenomenul Aurora Boreala.
Figure 1- Localizare Peninsula Kola
-  Campia Europei de est sau Campia Ruseasca este o campie care cuprinde o serie de bazine hidrografice din Europa de Est
- Asezare geografica
Se intinde de la Muntii Carpati,in vest,pina la Muntii Ural,in est,si de la Marea Neagra si Marea Caspica,in sud,pina la Oceanul Arctic,in nord.In sud,campia a fost modelata de marile de demult,iar in nord-de ghetari.Partea centrala este puternic modelata de eroziunea fluviala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Geografia mediilor naturale.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!