Franța prezentare

Extras din referat:

Tara pe care vreau sa o prezint se numeste Franta.Numele provine de la denumirea latina "Francia" care inseamna taramul Francilor. Francia desemna la origine o regiune din nordul Europei, populata, sau mai degraba dominata de catre poporul razboinic germanic, ce se numeau ei insisi Franci.

Suprafata Frantei este de 551 500 km2.Populatia este foarte mare fata de cea a Romaniei, Franta avand 57.206.000 mil. de locuitori, natalitatea este de 13,3%. Mortalitatea este de 9,2?, iar populatia urbana reprezinta 74 %.

Parisul a fost ocupat de un trib galic pana cand au ajuns aici romanii in 53 i.Hr. Invadatorii se refereau la ocupantii anteriori ai orasului ca parisii, insa au numit orasul Lutetia, care inseamna "loc mlastinos". Aproximativ cincizeci de ani mai tarziu orasul s-a intins si pe malul stang al Senei, intr-o zona care a ramas si astazi cu numele Cartierul latin, si a fost redenumit "Paris".Este cel mai mare oras al Frantei. Centrul administrativ, financiar, industrial si cultural al tarii este Parisul(9 319 000 loc. aglomeratia urbana), care atrage anual mari mase de turisti din toata lumea. Orasul este traversat de raul Sena, care imparte orasul in doua parti -Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud.

Orasul propriu-zis (intra muros) are o populatie de 2.153.600 (2005), dar zona metropolitana are peste 12 milioane de locuitori (12.067.000 la recensamantul din 2007)

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Franta Prezentare.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Marime:
2.18MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
geografie, cultura, traditii, demografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!