Franța prezentare

Extras din referat Cum descarc?

Tara pe care vreau sa o prezint se numeste Franta.Numele provine de la denumirea latina "Francia" care inseamna taramul Francilor.  Francia desemna la origine o regiune din nordul Europei, populata, sau mai degraba dominata de catre poporul razboinic germanic, ce se numeau ei insisi Franci. 
Suprafata Frantei este de 551 500 km2.Populatia este foarte mare fata de cea a Romaniei, Franta avand 57.206.000 mil. de locuitori, natalitatea este de 13,3%. Mortalitatea este de 9,2?, iar populatia urbana reprezinta 74 %. 
Parisul a fost ocupat de un trib galic pana cand au ajuns aici romanii in 53 i.Hr. Invadatorii se refereau la ocupantii anteriori ai orasului ca parisii, insa au numit orasul Lutetia, care inseamna "loc mlastinos". Aproximativ cincizeci de ani mai tarziu orasul s-a intins si pe malul stang al Senei, intr-o zona care a ramas si astazi cu numele Cartierul latin, si a fost redenumit "Paris".Este cel mai mare oras al Frantei. Centrul administrativ, financiar, industrial si cultural al tarii este Parisul(9 319 000 loc. aglomeratia urbana), care atrage anual mari mase de turisti din toata lumea. Orasul este traversat de raul Sena, care imparte orasul in doua parti -Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud.
Orasul propriu-zis (intra muros) are o populatie de 2.153.600 (2005), dar zona metropolitana are peste 12 milioane de locuitori (12.067.000 la recensamantul din 2007)


Fisiere in arhiva (1):

  • Franta Prezentare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!