Fluviul Volga

Extras din referat Cum descarc?

Volga este cel mai mare rau din Europa din punct de vedere al lungimii, al revarsarii si al bazinului de colectare. Volga incepe sa curga din partea de Vest a Rusiei si este considerat raul national al Rusiei. De fapt, Volga traverseaza 11 din cele 20 cele mai mari orase ale Rusiei. De-a lungul Volgai se gasesc unele dintre cele mai mari bazine din lume. 
In Rusia Volga este cunoscuta sub numele de "?????" cuvant ce este inrudit cu un cuvant slavic si anume "umezeaza", "umiditate". Numele rusesc al raului in engleza se traduce prin Volga, iar in germana prin Wolga. 
Descriere
Raul Volga apartine bazinului Marii Caspice. Izvoraste din Dealurile Valdai, 225 metri deasupra nivelului marii la N-V de Moscova si aproximativ 320 de kilometri S-E de Saint Petersburg. Volga trece la Est de Lacul Sterzh, Tver, Dubna, Rybinsk, Yaroslavl, Nizhny Novgorod si Kazan. De acolo se indreapta spre Sud si trece pe langa Ulyanovsk, Tolyatti, Samara, Saratov si Volgograd, apoi se varsa in Marea Caspica langa Astrakhan care se afla la 28 de metri sub nivelul marii. 
Cea mai strategica intorsatura a Volgai este atunci cand se intreapta catre Don (cel mai mare rau al Rusiei). Volgograd, fostul Stalingrad este localizat aici.
Raul Volga are foarte multi afluenti, cei mai importanti fiind Kama, Oka, Vetluga si Sura. Volga impreuna cu afluentii sai formeaza siatemul raului Volga, care dreneaza aproape 1.350.000 km2 in cea mai populata zona a Rusiei. Delta Volgai are o lungime de aproape 160 km si cuprinde peste 500 de canale si numeroase rauri mai mici. Este cel mai mare estuar din Europa si este singurul loc din Rusia unde se pot intalni specii de : pelicani, flamingo si lotisi. In timpul iernii o mare parte din lungimea Volgai ingheata timp de aproximativ 3 luni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fluviul Volga.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!