Fluviul Lena

Extras din referat Cum descarc?

Fluviul Lena (limba rusa: ????) este un fluviu in Siberia, al 10-lea ca lungime din lume si care are cel de-al 9-lea bazin hidrografic din lume. Izvoraste de la 1.640 m altitudine din Muntii Baikal, in sudul Podisului Central Siberian, 20 km vest de Lacul Baikal. Lena curge catre nord-est, avand afluenti raurile Kirenga si Vitim. De la Iakutk, Lena intra in zona campiilor joase, este intalnit de raul Oliokma si curge catre nord pana in apele sale se varsa de pe malul drept raul Aldan. Lantul muntos Verhoiansk il deviaza catre nord-vest. Dupa ce primeste pe cel mai important afluent al sau de pe malul stang, Viljuj, isi croieste drum direct catre nord, varsandu-se in Marea Laptev din componenta Oceanul Arctic, depunandu-si sedimentele la sud-vest de Insulele Noi Siberiene, printr-o delta cu o suprafata de 10.800m?. Delta este traversata de mai multe brate, cel mai important fiind cel mai estic, Bilov.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fluviul Lena.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!